comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzon seri peşinde

08 Şubat 2014, Cumartesi 14:37

Sahasında 354 gündür kaybetmeyen Trabzonspor, eksiklerine rağmen yarın akşam Akhisar Belediyespor ile oynayacağı maçı kazanarak bu unvanını korumak istiyor.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Ligi'nde sezonun ilk yarısında deplasmanda 3-0 mağlup olduğu Akhisar Belediyespor'u yarın kendi sahasında mağlup ederek rövanşı almak istiyor.

Sahasında oldukça başarılı bir performans ortaya koyan ve en son geçtiğimiz sezon 17 Şubat'ta Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olduktan sonra 354 gündür sahasında hiç kaybetmeyen bordo mavili takımda sakatlıkları nedeniyle Malouda ve Bamba ile kart cezalısı Yusuf Erdoğan, yarın akşam oynanacak olan maçta görev yapamayacak.

AKÇAY: "EVİMİZDE DAHA AGRESİF OLUYORUZ"

Son Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra sahasında oynadığı 24 maçta 17 galibiyet ve 7 beraberlik alan bordo mavililer, bu maçlarda attığı 51 gole karşılık kalesinde ise sadece 18 gol gördü. Teknik direktör Mustafa Akçay da Avni Aker'de hiç maç kaybetmedi. Akçay, kendi evlerindeki başarılı sonuçların baskı oluşturmadığını belirterek, "Takım olarak evimizde daha agresif ve hırslı oynuyoruz. Bu özelliğimizi deplasman maçlarına da yaymak istiyoruz ancak şu ana kadar bunu başaramadık. Akhisar Belediyespor maçından istediğimiz sonucu aldıktan sonra oynayacağımız maçlarla deplasman karnemizi de düzelteceğimize inanıyorum" dedi.

BOURCEANU COLMAN'A BAĞLI

Bordo mavili takımda sakatlığı nedeniyle hafta içerisinde takımla fazla çalışma şansı bulamayan Arjantinli futbolcu Gustavo Colman'ın, maç saatine kadar ağrılarının tamamen geçmemesi durumunda yeni transferlerden Bourceanu'nun 11'de sahaya çıkabileceği öğrenildi. Teknik direktör Mustafa Akçay'ın, Bourcenu ile görüşerek hazır olmasını istediği belirtildi.

TRİBÜNLER İÇİN KRİTİK MAÇ

Trabzonspor'un Akhisar Belediyespor ile yapacağı maçta taraftarların kötü tezahüratta bulunması durumunda, sahası kapanacak. Bordo mavili kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Takımımızın Akhisar Belediyespor ile oynayacağı müsabaka öncesi taraftarlarımıza yönelik kulübümüzden bir duyuru yapıldı. TFF ve UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR İLE 4'ÜNCÜ RANDEVU

Trabzonspor yarın yapacağı karşılaşma ile Akhisar Belediyespor ile ligde 4'üncü kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 3 karşılaşma Akhisar Belediyespor 2 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Trabzonspor ise bir maçı kazandı. Söz konusu maçlarda Trabzonspor attığı 3 gole karşılık kalesinde ise 5 gol gördü.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!