comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonsporlu yöneticiden F.Bahçe'ye övgüler

06 Şubat 2014, Perşembe 17:09

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, takımla ilgili açıklamalarda bulunurken ligin en istikrarlı takımının F.Bahçe olduğunu söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, "Başkanımız kulübün menfaatleri için her türlü savaşı veriyor ama bir kuruşu gereksiz harcamak istemiyoruz. İlla transfer yapalım, milleti ikna edelim, kimse eleştirmesin mantığı ile gitmedik. Yani bir bakıma yanlış da olsa cesaret örneği gösterdik" dedi.

 

Aslan, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde ikinci yarının ilk maçında Beşiktaş karşısında iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, bu sene ligde hakemler tarafından en çok mağdur edilen takımın Trabzonspor olduğunu savundu.

Beşiktaş maçında iki net kırmızı kartın gösterilmediğini iddia eden Aslan, "Bu kartlar verilmediği için aldığımız bir puanı yok sayıyoruz. İkinci maçta Çaykur Rizespor ise bizden çok daha iyi oynadı. Bizim birkaç pozisyonumuz olmasına rağmen Trabzonspor'a yakışır futbol oynamadık. O maçta kendi açımdan uygun bulmadığım yeterli mücadele göstermedik. Takımımız savaşan bir yapıya sahip değildi. Oyuncu kalitemize baktığımız zaman yeterince gayret gösteremedik ve bir puana razı kaldık" diye konuştu.

Amaçlarının ligde ilk üç takım arasında yer alarak Şampiyonlar Ligi'ne gitmek olduğunu anlatan Aslan, şöyle devam etti:

"Bizim hedefimiz seneye Şampiyonlar Ligi'ne katılmak. Şampiyon olmak için tabi ki hayalci olmamak lazım. Bu uzak gözüküyor ama Şampiyonlar Ligi'ne katılmamız çok da uzak değil. Bu iki maçtan birisini alsaydık çok yüksek olacaktı ama biz hala Şampiyonlar Ligi hedefimizi bırakmadık. Türkiye'de çok iyi futbol oynayan takım yok. En istikrarlı takımlardan biri Fenerbahçe. Diğer bütün takımlar enteresan beraberlikler ya da mağlubiyetler alabiliyor."

- "Forvet transferinde sorun para değildi"

Aslan, bir gazetecinin "devre arasında yapılması beklenen forvet transferinin olmadığını" hatırlatması üzerine, "Dikkat ederseniz beyanatlarımızda mutlaka bir transfer yapacağız diye bir tabir kullanmadık. Yaparsak transferin forvet olmasını istediğimizi söyledik. Gerçekten dört ya da beş forvet üzerinde çalıştık. Bir kısmının ismi duyulunca tutarlar yükseldi. Bazılarında sakatlık, gelmeme isteği gibi konular oluştu. Sorun para değildi" yanıtını verdi.

Göreve geldikleri günden itibaren yeni bir yapılanmaya gittiklerine işaret eden Aslan, şunları kaydetti:

"Emre, Henrique, Janko ve Özer gibi futbolcularımızı iyi organize ettiğimiz zaman forvette sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum ama bir tane çok iyi bir futbolcu alabilseydik gerçekten uygun olabilirdi. Devre arasında aldığınız oyuncular her zaman sıkıntılı olabiliyorlar. Başkanımız kulübün menfaatleri için her türlü savaşı veriyor ama bir kuruşu gereksiz harcamak istemiyoruz. İlla transfer yapalım, milleti ikna edelim, kimse eleştirmesin mantığı ile gitmedik. Yani bir bakıma yanlış da olsa cesaret örneği gösterdik. Şimdiden planlamalarımızı yaparak yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak bir ekip için çalışıyoruz."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!