comScore

Trabzonspor Trabzonspor

İmza için Türkiye'de! Forvet de sırada

02 Şubat 2014, Pazar 16:38

Bordo-mavililerin prensipte anlaşma sağladığı Rumen oyuncu Alexandru Bourceanu, tarifeli uçakla kente geldi

Trabzonspor'un prensipte anlaştığı Rumen oyuncu Alexandru Bourceanu, Trabzon'a geldi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un prensipte anlaştığı Rumen oyuncu Alexandru Bourceanu, sağlık kontrolünden geçirildi.

Tarifeli uçakla bu sabah Trabzon'a gelen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Bourceanu, Akçaabat ilçesindeki bir özel hastanede sağlık kontrolüne tabi tutuldu.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, sağlık kontrolünün ardından yaptığı açıklamada, sporcu sağlıklı ise yarın imza attıracaklarını belirterek, "İyi bir oyuncu aldığımızı düşünüyorum. Bu mevkide sporcumuz var ama daha iyisi diyebilirim. Aynı zamanda oynadığı Steaua Bükreş takımının da kaptanlığını yapmış bir oyuncu. Bizi de çok istedi. Biz de bizi isteyen sporcularla olacağız, zorla veya para için gelenlerle değil. Profesyonel olmasının yanında Trabzonspor'a gelmek için çok istekli olması bizi ekstra sevindiriyor" diye konuştu.

Bir transfer daha yapmayı hedeflediklerini ifade eden Aslan, şunları söyledi:

"Yarın transferde son gün. Bir forvet için de gayretimiz var, çalışıyoruz. İnşallah olursa yarın akşama kadar onu da sonuçlandırırız ama kesin değil, olmama ihtimali de var. Olmazsa taraftarımız şunu da bilsin; bizim forvetimiz şu anda çok iyi. İyi bir Emre'miz var, Henrique var, Özer'i aldık. Özer de forvete dönük bir oyuncu. Tek forvet oynarken bile iyi başarı elde etmiştik. Yaptığımız takviyelerle ikinci yarıda çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Allah'ın izniyle taraftarımız sevinecek, mutlu olacak. İlk yarıda eleştiri getirdikleri 'ezik oynuyoruz' şeklindeki yorumu, Beşiktaş maçında atlattık. Çok aşırı beklentiye girmemek lazım ama şunu bilsinler ki yönetim ne gerekiyorsa kulüp için yapıyor."

MALİYETİ 

İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya gelen ve yıllık 800 bin uro karşılığında anlaşma sağlanan Bourceanu için kulübüne ise 1.3 milyon Euro ödeneceği öğrenildi. Eşi ve menajeriyle birlikte Trabzon Havalimanı'nda kulüp yetkililerince karşılanan Bourceanu daha sonra dinlenmek için oteline geçti. Futbolcunun daha sonra yöneticilerle kısa bir görüşme yaptıktan sonra sağlık kontrolünden geçeceği ve resmi sözleşmeyi imzalayacağı belirtildi.

ASİSTLERİ İLE ÖN PLANA ÇIKTI

Romanya Milli Takımı'nın önemli oyuncuları arasında yer alan Bourceanu, Steaua Bükreş'in ise son 2 yıldır kaptanlığını yapıyordu. Kariyerinde Otelul Galati, Timisoara ve Steaua Bükreş formalarını giyen Bourceanu, milli forma ile 24 maça çıktı. Steaua Bükreş formasıyla ise 5 yılda 117 maça çıkan Bourceanu, 4 gol atıp 27 asist yaptı. 177 cm boyunda olan futbolcu agresif oyun anlayışı ile orta sahada hem ofansif hem de defansif olarak görev yapıyor.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!