comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor özüne dönüyor!

01 Şubat 2014, Cumartesi 12:35

Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Aslan, Trabzonspor'u çok daha başarılı hale getirmek istediklerini açıkladı.

Üst üste şampiyonluklar elde ettiği 1975-1984 yılları arasında kadrosunun büyük bölümünü Trabzonlu futbolculardan oluşturan Trabzonspor, yeniden Trabzonlu futbolcuları kadrosuna katmaya başladı.

Karadenizekibinin, Türkiye 1. Ligi'nde şampiyonluklar elde etmeye başladığı 1975-1976 sezonu kadrosunda Kadri Özcan, Necati Özçağlayan, Cemil Usta, BekirBarçın, Faruk Özak, Ali Kemal Denizci, Turgay Semercioğlu, Necmi Perekli, Serdar Bali, Şenol Güneş, Tuncay Mesci, Güngör Şahinkaya,Engin Çınar, İhsan Sakallıoğlu, Hüsnü Özkara gibi Trabzonlu futbolcular yer aldı.

Bordo-mavililer kadrosunda, ilerleyen yıllarda değişiklikler yapsa da çoğunluğu yine Trabzonlu olan futbolcularla 6 şampiyonluk elde etmeyibaşardı.

Trabzonspor'da İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığa seçilmesinin ardından ilk olarak 1461 Trabzon takımının Trabzonlu teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, teknik direktör yapıldı. Mustafa Akçay'ın teknik direktörlük yaptığı teknikekipte ise kondisyoner Miguel Peiro Montanana'nın dışında yer alan bütün ekip Trabzonlu.

Bordo-mavililerin pilot takımı olan 1461 Trabzon'dan Abdulkadir Özdemir, CanerOsmanpaşa, Gökhan Alsan, Kadir Keleş, Mustafa Akbaş A takım kadrosuna dahil edilirken, daha önceden de Zeki Ayvaz, Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu'da kadroya katılmıştı.

Karadeniz ekibi bu yıl da kadrosuna Gençlerbirliği'nden Aykut Demir, Kasımpaşa'dan da Özer Hurmacı ve Şahin Aygüneş'i dahil ederek, Trabzonlu oyuncu sayısını artırdı.

Trabzonspor'un son transferleri ile 26 kişilik kadrosunda 11 Trabzonlu futbolcu yeraldı.

AMATÖR RUHLA BAŞARI SAVAŞI

Trabzonspor BaşkanYardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, AA muhabirine yaptığıaçıklamada, Trabzonspor'un şampiyon olduğu yıllarda takımın oyuncularının tamamınayakının Trabzonlu olduğunu ifade ederek, "Trabzonlu olmayanların büyük bölümünde Trabzonspor taraftarıydı. Kendi takımları olduğu içinde profesyonel olmalarına rağmenamatör ruhla mücadele ediyor ve sayısız başarı elde ediliyorlardı" dedi.

Aslan, Karadeniz insanının inadı, yüreği ve becerisinin bir arayageldiğinde başaramayacağı bir iş olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kendi insanımız ve kendi evlatlarımızın ağırlık olduğu bir takımkurma hedefimiz var. Bunun da ilk adımlarını atmaya başladık. Birkaç yıl içerisinde hem Türkiye hem de Avrupa liglerinde çok başarılı olacak kadrokurmaya çalışıyoruz. Amacımız sadece Trabzonlu değil, Trabzonsporlu olan futbolcuları da bünyemize katarak çok daha fazla başarı elde etmek. Trabzonspor sevdalısı futbolcular profesyonel mantıkla hareket edecekler amatarihimizdeki amatör ruhu da barındıracaklardır. Buna inanıyoruz."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!