comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Olcan, son dönemdeki performansıyla büyülüyor!

29 Kasım 2013, Cuma 13:37

Bu sezon Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde ilk 16 maçta gol kaydedemeyen bordo-mavili futbolcu, son 7 karşılaşmada 7 gol atmayı başardı.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda sahasında Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol takımını 4-2 yenerek gruptan son maç öncesi çıkmayı garantileyen Trabzonspor'un sol kanat oyuncusu Olcan Adın, son haftalarda performansıyla göz dolduruyor.

Ligde zaman zaman savunmanın solunda da görev yapan bordo-mavili futbolcu, forma giydiği son 7 karşılaşmanın 5'inde rakip fileleri 7 kez havalandırmayı başararak takımına önemli katkı sağladı.

Legia Varşova ile 2-0 galibiyetlerle sona eren iç ve dış saha maçlarında 1'er gol atan Olcan Adın, Apollon Limassol maçında da hat-trick yaparak art arda 3 UEFA Avrupa Ligi maçında 5 gol kaydetmeyi başardı.

Trabzonspor tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında hat-trick yapan oyuncu unvanı aldığı bildirilen Olcan Adın, grupta attığı gollerle takımının 9 puan kazanıp liderliğini sürdürerek gruptan çıkmasında etkili oldu.

Olcan Adın, Spor Toto Süper Lig'de de Elazığspor ve Gençlerbirliği maçında da 1'er kez rakip fileleri havalandırarak 5 maçta 7 gol attı.

HENRIQUE'DEN SONRA EN GOLCÜ

Olcan Adın, ligde 6, UEFA Avrupa Ligi'nde 8 gol olmak üzere 14 gol atan Henrique'den sonra takımının da en golcü ikinci oyuncusu konumuna geldi. Henrique ve Olcan Adın, Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi ile ön eleme turlarında bordo-mavili takımın 41 golünün 21'ini kaydederek önemli bir başarı da gösterdi.

23 MAÇTA 41 GOL

Trabzonspor, dün Apollon Limassol galibiyetiyle lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde 23 maç sonunda 41 gole ulaştı. Bordo-mavililer, ligde 12 hafta sonunda 15 gol kaydederken UEFA Avrupa Ligi ve ön eleme turlarında 11 maçta 26 gol kaydetti.

OLCAN'IN AÇIKLAMASI

Olcan Adın, kulüp sitesinde yer alan açıklamasında, Apollon Limassol karşısında kazanmaları gereken bir maçı kazandıklarını belirterek, "İç sahada kaybetmiyoruz. Benim de 3 gol atmam ödülümüz oldu. İyi mücadele ediyoruz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Lazio karşısında İtalya'da galip gelerek grubu lider bitirmek istiyoruz" dedi.

Her takımda inişli çıkışlı grafikler olabileceğini ifade eden Olcan Adın, "Avrupa ve ligde farklı konsantrasyon olabiliyor. Biz de insanız, kopukluklar olabiliyor. Farklı bir heyecanla oynuyoruz Avrupa Ligi'nde bu da bir gerçek ama lige de gereken önemi verip seri galibiyetler alacağız" diye konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!