comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Avni Aker'de Kıbrıs bayrağı krizi! Sonuç...

28 Kasım 2013, Perşembe 20:37

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda temsilcimiz Trabzonspor sahasında Apollon Limassol'u ağırlarken maç öncesi bayrak krizi yaşandı.

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda 19 Eylül'de deplasmanda oynadığı ve 2-1 kazandığı Apollon Limassol maçında bayrak krizi yaşanmıştı.

Kıbrıs Rum Kesimi takımının yetkilileri stattaki bayrak direklerine Türk bayrağı asmamış, asılan Trabzonspor bayrağı ise bir süre sonra taraftarlar tarafından indirilmişti. Trabzonspor yönetimi de Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan maçta stada Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı asmayarak tepkisini ortaya koydu.

Ancak UEFA'nın eşitlik ilkesi gereği stada Türk bayrağı da asılamayınca kulüp yönetimi stada giren tüm taraftarlara Türk bayrağı dağıtarak, bayrak sorununu çözdü. Statta Trabzonspor ve Apollon Limassol kulüplerinin bayrağı ise bayrak direğine asıldı.

Hacıosmanoğlu, bayrakların stada asılmamasıyla ilgili olarak ise, "Bizim bayrağımıza saygı göstermeyenlerin bayrağına bizde saygı göstermeyiz. Bu duruma en iyi cevabı sahada futbolcularımız verecektir" dedi.

TRİBÜNLER YİNE DOLMADI

Trabzonspor'un Apollon Limassol ile oynadığı maçta tribünler yine dolmadı. Bordo - mavili taraftarlar kale arkası tribünlerini doldururken, Maraton ve kapalı tribünün önemli bir bölümü boş kaldı. Maçı 35 Rum taraftar ise VIP tribününden izledi.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

Trabzonspor kulübü tarafından Apollon Limassol Kulübü yetkilileri ve UEFA temsilcine bir yemek verildi. Yemeğe Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Stadyum ve Amatör Branşlar Sorumlusu Muhammet Kara, Başkan Baş Danışmanı Yakup Aslan, Sağlık Kurulu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol İbrahimağaoğlu, Köksal Sadıklar ve Genel Müdür Metin Kazancıoğlu'yla birlikte UEFA Temsilcisi Steve Stride, Apollon Limassol Başkanı Nicos Kirzis ile kulüp yetkilileri katıldı. Yemek sonrası yönetimler arasında karşılıklı hediye alış verişi yapıldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!