comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Acunun'un uçağında iki isim ÖLÜMDEN döndü!..

27 Kasım 2013, Çarşamba 11:37

Eskişehir karşılaşması sonrasında Trabzon'dan İstanbul'a dönen Ali Ağaoğlu ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu havada ölüm tehlikesi atlattı.

Acun Ilıcalı'ın 48 milyon TL'ye satın aldığı yeni uçağını kiralayıp Trabzon'dan İstanbul 'a dönen Ali Ağaoğlu ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu havada büyük tehlike atlattı.

Trabzon Havaalanı'ndan kalkışından hemen sonra uçak, henüz sebebi belli olmayan bir hata nedeniyle 80-85 derecelik bir açıyla yükselmeye başladı. Burnu yukarı kalkan uçak, Ağaoğlu ve Hacıosmanoğlu'na zor anlar yaşattı.

Uzmanlar, burnunun yaklaşık 85 derece kalktığı iddia edilen uçağın 90 dereceye ulaşması durumunda kurtarılmasının imkansız olacağı ve büyük ihtimalle düşeceğini söyledi.

KALKAN HİÇ BİR ŞEY HAVADA KALMAZ

Ali Ağaoğlu, Hürriyet 'e yaptığı açıklamada, “Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın” dedi.

Ağaoğlu şunları söyledi:  “Tam süresini bilemiyorum ama 40-50 saniye bir panik yaşadık. Uçağın burnu yukarı doğru kalktı. Bizde ne olduğunu anlayamadık. Sorunun teknik mi, pilottan mı kaynaklandı tam olarak bilemiyoruz. Bunun için çalışmalar yapılıyor. Ama şükür kimseye bir şey olmadan atlattık. Verilmiş sadakamız varmış. Zaten kalkan hiçbir şey havada kalmaz.”

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yaşanan talihsiz olayla ilgili olarak sporx.com'a koruştu. Bordo-mavili kulübün başkanı Hacıosmanoğlu, "Trabzon'dan İstanbul'a gelirken havaalanından kalkarken oldu. Uçak kuzeye doğru kalkıp istanbul yönüne manevra yaperken 35 açıyla olması gereken dönüş açısı sanırım otomatik pilotta olan bir arıza nedeniyle 85 açıya gelmiş. Tabii anlık bir olay 90 olsa direkt düşermişiz. Allah'tan kaptan anında manuel pilota geçirdi de toparladık toparlamasa gidiyorduk. Düşme tehlimesinin yanında tabii ciddi bir basınç olayı yaşandı, uçaktaki herkesin yüzü değişti. Basınçtan da ölebilirdik.  Allah kurtardı. Dualar sayesinde hayatta kaldık" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!