comScore

Real Madrid Real Madrid

'Yaptık, yine yaparız'

30 Nisan 2013, Salı 10:37

Dortmund ile 4-1'in rövanşına çıkacak olan Real Madrid'de taraftarlar bugünlerde kulüp tarihindeki müthiş zaferleri hatırlatıyor. İşte İspanyol devinin unutulmaz geri dönüşleri 

Real Madrid 5-1 Derby County (6-5, 1975-76 Avrupa Kupası 2. tur)
 
Charlie George'un hat-trick yaptığı maçta Derby, sahasında konuk ettiği Real Madrid'i 4-1'lik skorla mağlup ederek İspanya'ya çok önemli bir avantajla gitme fırsatı yakalamıştı. 
 
Real Madrid rövanş maçında başlama vuruşunun hemen iki dakika sonrasında Roberto Martinez takımını öne geçirdi. İlk yarının bitiminden kısa bir süre sonra bir kez daha sahneye çıkan, Martinez, farkı ikiye çıkarttı. 
 
60. dakikada ilk maçın kahramanı George farkı bire indirse de, Santillana ile Real Madrid 3-1 öne geçti. Bitime beş dakika kala sahneye çıkan Pirri, maçı uzatmaya götüren golü attı ve 90 dakika 4-1'lik Real Madrid üstünlüğüyle sona erdi.
 
Uzatmalara giden maçın 100. dakikasında Santillana'nın attığı gol, Real Madrid'e unutulmaz bir zafer getirmişti.
 
Real Madrid 3-0 Celtic (3-2, 1979-80 Avrupa Kupası çeyrek final)
 
Britanya ekiplerinden bu kez de Celtic Bernabeu'ya rahat bir şekilde turlama amacıyla gelmişti fakat Real Madrid buna izin vermedi.
 
Glasgow'da oynanan ilk maçı Celtic George McCluskey ve Johnny Doyle'un golleriyle 2-0 kazanmıştı. İki hafta sonra İspanya'da oynanan maçta ise Real Madrid Laurie Cunningham ve Vicente Del Bosque'li kadrosuyla zafere ulaştı. 
 
Santillana va Ulli Stielike'in golleriyle maçı 3-0 kazanan Real Madrid, 1979-80 sezonunda Avrupa Kupası'nda yarı finale yükselmeye hak kazanmıştı.
 
Real Madrid 6-1 Anderlecht (6-4, 1984-85 Uefa Kupası 3. tur)
 
Belçika'da alınan 3-0'lık şok yenilgi sonrasında Madrid'in Bernabeu'da goller bulması gerekiyordu. Ve ihtiyaçları olan şeyi, Emilio Butragueno önderliğinde elde ettiler.
 
Madrid doğumlu efsanevi golcü, rövanş maçında hat-trick yaparken, Real Madrid seyircisi önünde Sanchis ve Jorge Valdano'nun (2) golleriyle de farka giderek 6-1'lik bir galibiyetle sahadan ayrıldı. 
 
Real Madrid o sezon finalde Macar ekibi Videoton'u toplamda 3-1'lik skorla mağlup ederek Uefa Kupası'nı kazansa da, yarı finalde yine fantastik bir geri dönüşe imza atması gerekecekti...
 
Real Madrid 3-0 Inter (3-2, 1984-85 Uefa Kupası yarı final)
 
6-1'lik Anderlecht zaferinden dört ay sonra, Madrid bir kez daha Avrupa'da işini kendi sahasında görmeye mecbur kalacaktı. Bu kez yarı finalde...
 
Inter San Siro'daki ilk maçı 2-0 kazansa da, tıpkı Anderlecht gibi İtalyan temsilcisi de bu skorun tur için yeterli olmadığını rövanş maçında anlayacaktı.
 
Maçtan önce Madridli Juanito, "Bernabeu'daki 90 dakika, 90 dakikadan daha uzundur." diyerek Interli orta saha oyuncusu Graziano Bini'yi uyarmıştı. Ve haklı da çıktı.
 
Real Madrid, Bernabeu'daki rövanşta ilk yarıyı Santillana'nın golleriyle 2-0 önde kapatınca, Inter'in umutları kırılmış ve turu getiren gol de ikinci yarıda Michel'den gelmişti.
 
Real Madrid 4-0 Gladbach (5-5, 1985-86 Uefa Kupası 3. tur)
 
1985 yılının Aralık ayında oynanan Uefa Kupası üçüncü tur rövanş maçında Madrid, Borussia Mönchengladbach'ı konuk ettiğinde kendilerine bir mucize gerektiğinin farkındaydı.
 
Almanya'da alınan 5-1'lik şok yenilginin ardından çıkılan maçta İspanyol devi, rakibini 4-0'lık skorla mağlup ederek son sekize kalmaya hak kazandı. 
 
Madrid'in unutulmaz forvet ikilisi Valdano ve Santillana'nın ikişer gol attığı maçta Bernabeu, tarihi bir âna daha tanıklık ediyordu.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!