comScore

Real Madrid Real Madrid

Real'i de Panzer ezdi!

24 Nisan 2013, Çarşamba 23:45

Bayern Münih'in Barcelona'ya yaşattığı hezimetin bir benzerini de Borussia Dortmund, Real Madrid'e yaşattı, şampiyonlar Ligi'nde Alman finaline çok yaklaşıldı..



-Borussia Dortmund: 4 - Real Madrid: 1
Stat:Signal Iduna Park

Hakemler: Björn Kuipers, Sander Van Roekel, Erwin E.J.J. Zeinstra (Hollanda)

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek (Dk. 83 Grosskreutz), Subotic, Hummels, Schmelzer; Bender, İlkya Gündoğan (Dk. 90+2 Schieber), Blaszczykowski (Dk. 82 Kehl), Goetze, Reus, Lewandowski

Real Madrid: Diego Lopez, Ramos, Varane, Pepe, Coentrao, Alonso (Dk. 80 Kaka), Khedira, Modric (Dk. 68 Di Maria), Mesut Özil, Ronaldo, Higuain (Dk. 68 Benzema)

Goller: Dk. 8, 49, 55 ve 67 (penaltıdan) Lewandowski (Borussia Dortmund), Dk. 43 Ronaldo (Real Madrid)

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Borussia Dortmund ile Real Madrid Almanya\'da karşı karşıya geldi.
İki takım grup aşamasında da karşılaşmış, Dortmund sahasında 2-1 yendiği Real Madrid ile deplasmanda da 2-2 berabere kalmıştı.

Maç erken bir golle başladı. Alman ekibinin Polonyalı golcüsü Lewandowski ile 8. dakikada öne geçti.

Dortmund\'un daha etkili olduğu, Real Madrid\'in pozisyon bulamadığı ilk yarıda bir hata İspanyol ekibine golü getirdi.
43. dakikada Hummels çok büyük bir hata yapınca sağ çaprazdan ceza sahasına giren Higuain\'in ortaya çevirdiği topu Ronaldo, boş kaleye gönderdi. Bu gol Portekizli yıldızı Şampiyonlar Ligi\'nde 11. maçta attığı 12 gol oldu.

1-1 eşitlikle girilen ikinci yarıya Dortmund etkili ve golle başladı. 49. dakikada ceza sahasına gönderilen pası kontrol eden Lewandowski, ofsayt itirazları arasında ayağının dışınyla topu sağ köşeye gönderdi ve takımını yeniden öne geçirdi.

Etkili oyununu devam ettiren Alman ekibi, üçüncü golü de çok geçmeden buldu. 55. dakikada sol çaprazdan Schmelzer\'in yaptığı isabetsiz vuruşu kontrol edenLewandowski, vuruş açısını yaratıp sağ köşeden topu kalenin tavanına astı. Bu gol Lewandowski için hat-trick anlamına geliyordu.

66. dakikada ceza sahası sağ çaprazına gönderilen pasta Reus ile Alonso arasında yaşanan mücadelede Alman oyuncu yerde kalınca hakem Kuipers penaltı noktasını gösterdi.
Penaltı atışında topun başına geçen Lewandowski, topu filelere göndererek farkı üçe çıkardı ve Devler Ligi\'ndeki 10. golünü attı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Dortmund, 4-1\'lik galibiyetle tur için büyük bir avantaj sağladı.
Karşılamanın rövanşı 30 Nisan\'da İspanya\'da oynanacak.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinin diğer eşleşmesinde bir diğer Alman temsilcisi Bayern Münih, sahasında bir başka İspanyol ekibi Barcelona\'yı 4-0 yenerek final kapısını sonuna kadar aralamıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!