comScore

Real Madrid Real Madrid

Ne Real, ne Barça! (Maç Özeti)

31 Ocak 2013, Perşembe 00:00

İspanya Kral Kupası yarı final ilk maçında, ezeli rakipler Real Madrid ile Barcelona, kozlarını Santiago Bernabeu'da paylaştı, karşılıklı goller sonucu sahadan beraberlik çıktı..

İspanya Kupası Yarı Final ilk etapmücadelesinde Real Madrid ve Barcelona, Santiago Bernabeu'da karşıkarşıya geldi. Yeni yılın ilk El Clasico'su'nda Real Madrid ileBarcelona 1-1 berabere kalarak rövanşı beklemeye başladı. Barcelona'nıngolü 50. dakikada Cesc Fabregas'tan gelirken, ona cevap 81'de RaphaelVarane'den geldi. Barcelona deplasmanda bulduğu 1 golle evinde avantajlıolacak.

REAL EKSİK ÇIKTI, BARÇA TAM KADRO

Barcelona'yıevinde ağırlayan Real Madrid'de önemli eksikler vardı. Sergio Ramos veFabio Coentrao ve Angel Di Maria cezalarından dolayı bu önemli maçtatakımlarını yalnız bıraktı. Kral Kupası'ndaki son Valencia maçında elinealdığı darbe ile sakatlanan ve sahalardan 12 hafta uzak kalacağıaçıklanan Iker Casillas ise mücadelede forma giyemedi. Onun yerineeldivenleri yeni transfer Diego Lopez geçirdi. Pepe de sakatlığındandolayı oynamadı. Buna karşılık Barcelona eksiksiz bir şekilde sahadaydı.

REAL İSTEKLİ BAŞLADI

Maçındaha hemen başında kritik bir yerde top kaptıran Barcelona ani birtehlikeyle karşı karşıya kaldı. Cristiano Ronaldo sol çaprazdan cezasahasına girecekken, Gerard Pique onu faulle durdurdu ve sarı kartgördü. Bu pozisyonda Ronaldo'nun kullandığı tehlikeli serbest vuruştakaleci Pinto başarılıydı.

BARÇA KENDİNİ İLK DEFA GÖSTERDİ

İlkdefa 10. dakikada rakip ceza sahasında paslaşan Barcelona, ilkpozisyonunu Messi ile buldu. Ceza sahası içinde seri çalımlar atanArjantinli'nin vuruşunda Madrid defansı açıyı iyi kapattı ve tehlikeyiönledi. Bu dakikadan sonra irili ufaklı tehlikeli ataklar yapan konukekipte Iniesta'nın savunma arkadasına attığı harika pası Jordi Albadeğerlendiremedi.

XAVI VE DİREK!

İlkyarının orta bölümlerinde Real Madrid'in ön alanda presi azaltarak kendiyarı sahasında alan kapattığı ve hızlı ataklarla telike yaratmayaçalıştığı görüldü. Xavi'nin kaybettiği topta Karim Benzema, sağ kanattantehlike yarattı. Çıkarttığı orta biraz daha iyi olsa Ronaldo'nun golatması içten değildi. Iniesta dakikalar 20'yi gösterirken ceza alanının 2metre dışında düşürüldü. Xavi'nin kullandığı tehlikeli vuruş üstdirekte patladı.

İNANILMAZ POZİSYON VE VARANE

RealMadrid savunmasının kaleciye verdiği sayıf pasta Messi araya giydi.Kale bir anda boşalırken Xavi topu boş kaleye gönderdi ama Varaen topuçizgiden çıkartarak muhteşem bir müdahaleyle takımının 1-0 geriyedüşmesini engelledi. Ardından dakikalar 27'yi gösterdiğininde RealMadrid kısa paslarla Barcelona ceza sahasına girdi. Xabi Alonso'nunpasında tehlikeli bölgede Benzema'nın yaptığı vuruş 3 direğin arasındangeçmedi.

REAL MADRID BASTIRIYOR

İlkyarının en önemli pozisyonlarından birini Real Madrid, Barcelonakalesinde yarattı. Callejon'un sağ kanattan açtığı tehlikeli ortada DaniAlves topa atlayarak tehlikeli bir pozisyonu engelledi. Alves'indüşerken topa elle müdahale edip etmediği tartışma konusu oldu. İlkyarıda Real Madrid beklentilerin üzerinde bir oyun ortaya çıkardı.Barcelona'nın rakibi bezdiren pas trafiğini başarılı bir şekildeengelleyen ev sahibi ekibi tehlikeli ataklar da yarattı. İlk yarı 0-0golsüz beraberlikle sonuçlandı.

REAL HIZLI BAŞLADI AMA...

İkinciyarı başlar başlamaz Real Madrid'in aynı düzenda ataklarına devamettiği görüldü. Bazen kendi sahasında alan kapatarak, bazen de ön alandabaskı yaparak rakibini şaşırtmaya çalışan Madrid ekibi ilk atağını47'de Benzema ile yaptı. Mesut Özil'le ikili paslaşmalarla ceza sahasıiçine girdi ve vuruşu üstten auta çıktı. 50 dakikada ise Messi'ninpasında Fabregas R.Madrid ceza alanında topla buluştu ve Lopez'insağından topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

RONALDO MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI

Barcelonagol sonrası psikolojik sütünlüğü ele alırken, 60 dakikada Real Madrid,rakip kalede çok büyük bir tehlike yarattı. Essien'in sağdan ortasındaRonaldo çok müsait pozisyonda topu auta göndererek beraberlik şansınıtepti. Barcelona ilk yarıdaki tutuk görüntüsünden sıyrılarak pastrafiğini artırdı ve oyunun kontrolünü bu yarıda elinde bulundurdu. RealMadrid'in de arada tehlikeli atakları devam etti. 65'te Mesut'un gollükortasında Pique Ronaldo'nun müdahale yapmasına izin vermedi.

VARANE YİNE SAHNEDE

Barcelona'nınataklarını sıklaştırdığı dakikalarda Real Madrid eşitlik golünü buldu.Mücadelenin ilk bölümünde çizgiden çıkarttığı topla takımını kurtaranFransız savunma oyuncusu Varane, Mesut Özil'in soldan ortasında kafaylatopu filelere göndererek durumu 1-1'e getirdi ve mücadele bu skorla sonbuldu.

Barcelona, deplasmanda Real Madrid karşısında aldğı buskorla, ikinci maçta avantaj elde etti. Barcelona ve Real Madridarasında oynanacak olan İspanya Kupası Yarı Final rövanş maçı 27 ŞubatÇarşamba günü Nou Camp'ta oynanacak.



 



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!