comScore

Real Madrid Real Madrid

Real Madrid başkanından Benitez'e destek

18 Aralık 2015, Cuma 13:20
Real Madrid başkanından Benitez'e destek

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, takımdaki geleceği tartışılan teknik direktör Rafael Benitez'e destek verdi.

İspanyol radyosu Cadena Ser'e açıklamalarda bulunan Perez, ligde Barcelona'nın 5 puan gerisinde 3. sırada yer alan Real Madrid'te görevine son verilme olasılığı olduğu iddia edilen Benitez hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İspanyol teknik adamın ülke basınınca baskı altına alındığını savunan Perez, "İspanya'da bazı medya kuruluşları aralarında anlaşıp isim verse de teknik direktörü kulüp belirliyor ve Benitez sorun değil, çözüm. Mükemmel bir teknik direktöre ve büyük bir takıma sahibiz" dedi.

Real Madrid'in eski teknik direktörü Carlo Ancelotti döneminden kalma bazı problemleri olduğunu ve geçen ocak ayından bu yana bunların devam ettiğini öne süren Perez, "Rafael Benitez, Real Madrid'i bulunduğu zor durumdan çıkartması için seçilen kişidir. Bunu da tüm takımın yardımıyla yapacaktır. Teknik direktör, yönetimin tam kredisine sahip" ifadelerini kullandı.

Bazı İspanyol gazetelerinde yer alan, futbolcuların Noel yemeğine Benitez'i davet etmediği yönündeki iddialara da cevap veren Perez, "Takımla anlaşamadığı söylentileri yalan" diye konuştu.

 

Zidane, Real Madrid'in hocası mı olacak?


İspanyol basınında Real Madrid'in alt takımı Castilla'yı çalıştıran Zinedine Zidane'ın, Benitez'in yerine geçeceği iddiasını da yanıtlayan Perez, "Bir gün, Real Madrid'in büyük bir teknik direktörü olacak. Bundan hiç şüphem yok. Ama şu anda sıra onda değil. O bunu istiyor. Adım adım ilerlemesi gerektiğini öğrendi. Bu görülüyor. Büyük bir teknik direktör olacak" değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, Chelsea'nin görevine son verdiği teknik direktör Jose Mourinho'nun gelecekte Real Madrid'e dönebileceği iddialarına ise Perez, "Gelecek önceden bilinmese de Real Madrid'e dönme olasılığı gündemde yok. Mourinho ile çok iyi anılarım olduğu doğru. Bizim mücadele düzeyimizi çok üst bir düzeye çıkardı. Şampiyonlar Ligi'nde 3 yılda 3 yarı final oynadık ama şansızlık, finale çıkamadık. Onunla ait olduğumuz yere yükseldik" cevabını verdi.

Perez, son dönemlerde Real Madrid'te bazı taraftar gruplarından gelen baskılara rağmen başkanlık görevini bırakmayı asla düşünmediğini vurgulayarak, "Rekabetle büyüyen biriyim. İstifa etmeyi veya gitmeyi hiç düşünmedim. Gideceğim gün, bunu en iyi şekilde açıklayacağım. Barcelona'ya 4-0 kaybettiğimiz için gidecek değilim" şeklinde konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!