comScore

Real Madrid Real Madrid

Avrupa'nın en iyileri belli oluyor

20 Ekim 2015, Salı 13:37
Avrupa'nın en iyileri belli oluyor

Bu büyük ödül için aday listesi son halini aldı.

FutbolArena - Ballon d'Or Ödülü için oluşturulan 23 kişilik ön listeye Cristiano Ronaldo veLionel Messi'nin de içinde bulunduğu 11 oyuncu veren İspanya La Liga damgasınıvurdu.

Almanya Bundesliga'da oynayan 6oyuncu bu ön listeye girerken, İngiltere Premier Ligi'ni temsilen ManchesterCity'den Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, Yaya Toure üçlüsünün yanı sıraChelsea'den Eden Hazard ve Arsenal'dan Alexis Sanchez bulunuyor. 

İtalyaSerie A'dan 2, Fransa Ligue 1'den de 1 oyuncunun bulunduğu ön listede, Kevin DeBruyne geçtiğimiz sezon Alman Wolfsburg bu sezon İngiliz Manchester City'de,Arturo Vidal ise geçtiğimiz sezon İtalyan Juventus bu sezon Alman BayernMünih'te oynuyor olmasından ötürü oyuncu sayısı 23 olmasına rağmen lig sayısıtoplamı 25'e tekabül ediyor.

Hangi Takımdan Hangi Oyuncu Aday Gösterildive Ülkeleri Nedir?
 
SergioAguero
ManchesterCity
Arjantin
GarethBale
RealMadrid
Galler
KarimBenzema
RealMadrid
Fransa
CristianoRonaldo
RealMadrid
Portekiz
Kevin DeBruyne
Wolfsburg, ManchesterCity
Belçika
EdenHazard
Chelsea
Belçika
ZlatanIbrahimovic
ParisSaint-Germain
İsveç
AndresIniesta
Barcelona
İspanya
ToniKroos
RealMadrid
Almanya
RobertLewandowski
BayernMunich
Polanya
JavierMascherano
Barcelona
Arjantin
LionelMessi
Barcelona
Arjantin
ThomasMuller
BayernMunich
Almanya
ManuelNeuer
BayernMunich
Almanya
Neymar
Barcelona
Brezilya
PaulPogba
Juventus
Fransa
IvanRakitic
Barcelona
Hırvatistan
ArjenRobben
BayernMunich
Hollanda
JamesRodriguez
RealMadrid
Kolomnbiya
AlexisSanchez
Arsenal
Şili
LuisSuarez
Barcelona
Uruguay
YayaToure
ManchesterCity
FilDişi
ArturoVidal
Juventus, BayernMunich
Şili
 


Ballon d'Or Ne Anlama Geliyor?

Ballon d'Or , avrupa futbolunda yerel ligler,yerel kupalar ve kıtadaki turnuvalar göz önünde bulundurularak bir öncekisezonun en iyi oyuncusunun belirlendiği ve Avrupa Yılın Futbolcusu Ödülü yahutbir başka tabirle Altın Top Ödülü anlamına gelmektedir.

İlk olarak Fransız spor yazarı Gabriel Hanottarafından 1956 yılında söz konusu ödül fikri ortaya atılmış ve o sene bu ödülüBlackpool'dan Stanley Matthews kazanmıştı.

Ödül ilk senelerinde yalnızca avrupalıoyunculara verilirken, 1995 senesi itibariyle avrupada futbol oynayan ancakavrupalı olmayan, başka kıtalardan oyuncuların da bu ödüle aday olabilme hakkıtanınmasıyla yine o sene Milan'ın Liberyalı golcüsü George Weah Avrupa'da yılınoyuncusu ödülünü kazanma başarısı göstermişti.

Bu ödülü en çok kazanan oyuncualar ise 3'erkez ile Johan Cruyff, Michel Platini ve Marco van Basten olmuştur. MichelPlatini bu ödülü 3 sene üst üste kazanma başarısı göstermiştir.

Hollanda ve Almanyalı oyuncular bu ödülü7'şer kez kazanmış oldukları için bu ödülün en çok gittiği ülke bu 2 ülkeolmuştur.

Ödül 2010 senesinde dünyaçapında bir hüviyete bürünerek Fifa Yılın Oyuncusu adını almış olmasına rağmen,Uefa bu mazisi ve prestiji çok derin olan ödülü 2011 senesi itibariyle yine veyeniden avrupalı ve diğer kıtalardan olan ancak yalnızca avrupa kıtasındakiligleri kapsayan haliyle futbol dünyasına sunmuştur.

Biryıllık aradan sonra yeniden avrupa futbol pazarına servis edilen bu Avrupa'daYılın En İyi Oyuncusu ödülünü 2011 ve 2015'de Lionel Messi, 2012'de AdresIniesta, 2013'te Franck Riberry ve 2014'te Cristiano Ronaldo almaya hakkazanmıştır.

Bu arada bu ödülün isim babası olan veyukarıda da belirttiğimiz üzere artık Fifa tarafından dünya çapında düzenlenenBallon d'Or ödülünün son 7 senesine ise 2010-2011-2012-2013 senelerinde LionelMessi, 2008-2013-2014 senelerinde ise CristianoRonaldo ambargo koymuştur.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!