comScore

Real Madrid Real Madrid

La Liga'da haftanın 11'i

30 Eylül 2015, Çarşamba 12:16
La Liga'da haftanın 11'i

La Liga'da 6. haftayı Villarreal lider kapatırken, haftaya hangi futbolcular damgasını vurdu?

FutbolArena - İspanya Ligi'nde 6. hafta maçları sona erdi. Averajla lider olan Villarreal sahasında Atletico Madrid'i 1-0 mağlup ederken, Barcelona da kendi evinde Las Palmas'ı 2-1 mağlup etti. Real Madrid ise haftayı 1 puanla kapattı ve Malaga ile berabere kaldı.

İşte La Liga'da haftanın en iyi 11'i;
KALECİ : Carlos Kameni ( Malaga )
Tam 9 sene boyunca başarıyla Espanyol kalesini koruyan 31 yaşındaki Kamerunlu file bekçisinin İspanya'da birçok maç kalesinde devleştiğini hatırlarız. 2012 senesinden bu yana formasını giydiği Malaga bu sezon 6 hafta geride kalmasına rağmen La Liga'da henüz gol atamadı ancak Carlos Kameni kalesinde yine devleşti ve birçok takımın farklı mağlup ayrıldığı Santiago Bernabeu'da kalesini gole kapadı.
 
Benzer bir performansı ligin hemen başında 1-0 yenildikleri Barcelona deplasmanında da sergilemişti.
 
STOPER : Weligton Oliveira ( Malaga )
Real Madrid'in bitmek tükenmek bitmeyen hücum organizasyonlarında Carlos Kameni'nin yanı sıra 36 yaşındaki savunma oyuncusu da neredeyse hiç hata yapmadan savunma hattını ayakta tuttu.
 
STOPER : Diego Reyes ( Real Sociedad )
Premier Lig'den ve Everton ile Manchester United'tan yakınen tanıdığımız David Moyes'un çalıştırdığı Real Sociedad ile Athletic Bilbao bu hafta sonu Bask bölgesi derbisinde golsüz berabere kaldılar.
 
Bu maçta yaz transfer döneminde Porto'dan kiralanan 23 yaşındaki Meksikalı stoper Diego Reyes, sezon başından bu yana olduğu üzere kusursuz bir savunma performansı daha sergiledi. Rakip hücumlarda çok kritik anlarda korkusuzca, tereddüt etmeksizin ve hepsinde başarılı hamleler yaptı.
 
STOPER : Eric Bailly ( Villerreal )
21 yaşındaki Fildişi Sahili kökenli stoper, zorlu Atletico Madrid maçında hem Antoine Griezmann hem de Fernando Torres karşısında hep tam yerinde ve zamanında müdahalelerde bulunurken, takımının gol yememesinde en büyük etken oldu.
 
SAĞ KANAT : Sergi Roberto ( Barcelona )
Barcelona altyapısından yetişen 23 yaşındaki Sergi Roberto, orta sahanın ortası yerine 3-5-2'nin sağ tarafında oynadığında müthiş işler çıkarmaya devam ediyor. Lionel Messi'nin maçın henüz başında sakatlandığı Las Palmas maçında rakibin sol tarafını adeta felç etti ve Barcelona'nın birçok hücum organizasyonunda boy gösterdi. 
Ayrıca Barcelona'nın ilk golünde de Luis Suarez'e çok güzel bir orta açtı.
 
SOL KANAT : Marcelo ( Real Madrid )
Marcelo'yı tüm futbolseverler yakından tanıdığı gibi, onun kafasını sahaya verdiği maçlardaki bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini ve defansa katkısının yanı sıra çalım, isabetli orta ve gol pozisyonları yaratma konusundaki üstün başarısını silbaştan yazmaya gerek yok.
 
ORTA SAHA : Bruno Soriano ( Villerreal )
Atletico Madrid orta sahasında görev alan Gabi ve Tiago'ya nefes aldırmayan, topla her buluşmasında takımını rakip sahaya sürükleyen ve mükemmel top dağıtan bir performans ile tecrübeli orta saha oyuncusu haftanın en iyi orta saha oyuncuları arasındakini yerini aldı.
 
ORTA SAHA : Augusto Fernandez ( Celta Vigo )
Celta Vigo bu hafta sonu Eibar ile deplasmanda 1-1 berabere kalmasına rağmen özellikle orta sahada oldukça üstün bir oyun sergiledi. Organize geliştirilen hücumlar sırasında rakibin kontra ataklarında Augusto Fernandez adeta güvenlik sibobu görevi gördü.
 
ORTA SAHA : Luis Alberto ( Deportivo La Coruna )
47 dakikada attıkları 3 golle mağlup ettikleri Espanyol karşısında birçok hücumda bu genç İspanyol'u gördük. Birbirinden tehlikeli hücumlarda hazırlayıcı rolü üstlenirken, 1 de gol pasıyla bitirdiği maç sonrası sezon başından bu yana sürdürdüğü yaratıcı oyuncu özelliğini sürdürmüş oldu.
 
FORVET : Luis Suarez ( Barcelona )
Lionel Messi'nin maçın hemen başında sakatlandığı ve Neymar'ın penaltı kaçırdı bir müsabakada takımının 2 golünü de atmakla kalmadı, Neymar'ın kaçırdığı penaltıyı yarattı ve ayrıca Barcelona forvet hattında tüm maç boyunca tek başına boğuştu durdu.
 
FORVET : Lucas Perez ( Deportivo La Coruna )
Normal şartlar altında golcülüğünü tartışabileceğimiz 27 yaşındaki kanat ve forvet oyuncusu Lucas Perez için bu sezon oldukça başarılı geçiyor. Rakip ceza sahası içerisinde pozisyonlar buluyor ve eski sezonlarına nazaran çok daha başarılı son vuruşlar yapıyor. Bu hafta sonuda Espanyol karşısında 70 dakika sahada kaldı ve 2 gole imza atarak en iyi forvetler arasına ismini yazdırdı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!