comScore

Real Madrid Real Madrid

Real Madrid, Schalke'yi 2-0 yendi

18 Şubat 2015, Çarşamba 23:37
Real Madrid, Schalke'yi 2-0 yendi

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Real Madrid, deplasmanda Schalke'yi 2-0 mağlup ederek rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Almanya deplasmanına konuk olan Real Madrid, Schalke'yi Cristiano Ronaldo ve Marcelo'nun golleriyle 2-0 mağlup etti.

26. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Carvajal ceza sahasına güzel bir orta yaptı. Savunmanın ofsayt diye duraklandığı anda hareketlenen Ronaldo, yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı. Ronaldo bu golle, 18 Ocak'taki Getafe maçından bu yana süren suskunluğuna da son vermiş oldu.
Üç golle bu sezon Schalke'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü ismi olan Klaas-Jan Huntelaar, 32. dakikada Varane ile girdiği ikili mücadele sakatlanarak yerini Felix Platte'ye bıraktı. İlk yarı 1-0 Real Madrid üstünlüğüyle tamamlandı.

İkici yarıda Real Madrid daha kontrollü bir oyunu tercih ederken, Schalke özellikle 60. dakikadan sonra gol arayışlarını arttırdı. Ev sahibi ekip 75. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahasına uzun gönderilen topu Uchida indirdi, oyuna sonradan dahil olan Felix Platte'nin vuruşu direkte patladı. Dönen topu Uchida tamamlamak istedi, fakat bu kez de Casillas başarılıydı.

78. dakikada gelişen Real Madrid atağında Benzema kaleciyi çalımlayıp topu ağlara gönderdi, fakat daha öncesinde Martin Atkinson Schalke'li oyuncuya yapılan faulü belirlemişti. Gol geçerlilik kazanmadı. Benzema bu pozisyondan sonra yerini Javier Hernandez'e bıraktı.

Yalnızca iki dakika sonrasında ise gol geldi. Marcelo sol çaprazdan ceza sahasına girmeden yaptığı müthiş vuruşla uzak köşeden fileleri havalandırdı ve farkı ikiye çıkardı.

Real Madrid bu sonuçla tur için avantaj yakalarken, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste onuncu galibiyetini alarak Bayern Münih'in rekoruna da ortak oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!