comScore

Real Madrid Real Madrid

Real Madrid'den dev anlaşma! Stad...

28 Ekim 2014, Salı 21:17

Real Madrid, dünyaca ünlü bir şirketle 'stratejik birliktelik' anlaşması imzaladı ve stadın isminin de yeni sponsora satılacağı iddia edildi.

İspanya La Liga devi Real Madrid, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Abu Dhabi's International Petroleum Investment şirketi ile stratejik birliktelik sözleşmesi imzaladı ve önemli bir gelir kaynağı bulmuş oldu. İki tarafın da yaptığı anlaşmanın ışığında, sözleşmenin değeri ve uzunluğu hakkında bilgilendirme yapılmazken, 'uzun dönemli' bir proje olduğu belirtildi.

Real Madrid'in müzeleri, uluslararası arenada markasının sağlamlığı, futbol okullarının gelişimi ve dijital medyada yayılması için yapıldığı belirtilen birlikteliğin en çok dikkat çeken yanı ise stadyum için yapılması beklenen proje oldu.
STADIN İSİM HAKLARINI ALABİLİRLER!

İspanyol ekibinin yapımı süren mabedi ile ilgili bilgi verilirken, "Bu anlaşma ile, Real Madrid'in stadı Bernabeu, dünyadaki en iyi sportif arenalardan birine dönüşecek" sözleri kullanıldı. Real Madrid'in yeni stadının 2017 yılında tamamlanması beklenirken, yapılan anlaşmanın ardından IPIC'in stadın isim haklarını da alabileceği kaydedildi. Başkan Perez de, "Şu andan itibaren onlar bizim en önemli sponsorlarımızdan biri oldular ve ciddi projelerimizde bizimle birlikte çalışacaklar" şeklinde bir bilgilendirme yaptı.

2011-12 sezonunda 500 milyon euroyu geçen karı ile dünyada bunu başaran ilk kulüp olurken, başkan Florentino Perez, 2013-14 sezonunda 604 milyon euro gibi çılgın bir gelir beklediklerini açıklamıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!