comScore

Real Madrid Real Madrid

Casillas: ''Beni kökten kazımak istiyorlardı''

07 Ekim 2014, Salı 12:40

İspanya Milli Takımı ve Real Madrid'in kalecisi İker Casillas, "Herkes beni kökten kazımak istiyordu çünkü beni vebalı gibi görüyorlardı" dedi.

İspanya Milli Takımı ve Real Madrid'in kalecisi İker Casillas, "Herkes beni kökten kazımak istiyordu çünkü beni vebalı gibi görüyorlardı" dedi.

Son iki yıldır yaşadığı sorunlarla ilgili Canal Plus'a açıklamalarda bulunan deneyimli kaleci, geçen yıl Ocak ayında, teknik direktör Jose Mourinho döneminde sol elinden geçirdiği sakatlık ve Diego Lopez'in takıma dahil edilmesinin ardından yaşanan polemiklerle ilgili ilk kez konuştu.

O dönem Madrid'den ayrılmayı düşündüğünü ancak kariyerini Madrid'de sonlandırmak istediğini dile getiren Casillas, kendisine yöneltilen "hain ve köstebek" suçlamalarıyla ilgili, "Bu ülkede iyi şeyler olduğu gibi maalesef kötü şeyler de var. Bu kötü şeylerden biri de kıskançlık. Birkaç ay öncesinde her şeyin berbat olduğu doğru. Her şeyin sorumlusu, tek suçlu gibi gösteriliyordum. Herkes beni kökten kazımak istiyordu çünkü beni vebalı gibi görüyorlardı" ifadelerini kullandı.

Bunun sadece bir akım olduğunu kaydeden Casillas, "Köstebek olayı adil değil. Fakat bir şeyler olduğunu da kabul etmek gerekir. Teknik direktör ve başkanın bunlara inanmadığını düşünmek istiyorum" dedi.

- "Xavi'den özür dilemedim"

2011 yılının Ağustos ayında Barcelona'ya karşı oynanan İspanya Süper Kupası maçında, teknik direktör Mourinho'nun, parmağını Barcelona Yardımcı Antrenörü Tito Vilanova'nın gözüne sokması ve ardından iki kulübün yöneticileri ile futbolcuları arasında yaşanan tartışmalara da açıklık getiren Casillas, şöyle devam etti:

"O dönemde Barcelona'dan Xavi ve Puyol ile telefonla konuştum. Gerçek, basında çarpıtıldı. Xavi ve Puyol'a El Clasico maçlarında yaşananların normal olmadığını, üzücü olduğunu söyledim. Her şeyi konuştuk ama Xavi'den özür dilemedim"

Casillas, Real Madrid'de Mourinho döneminin, özellikle başlarının çok iyi geçtiğini belirterek, "Barcelona ile aramızdaki farkı kapattığımızı düşünüyorum ve böyle düşünmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Mourinho ile arasındaki ilişkiyi 'evet kelimesinden ileriye gitmedi' şeklinde özetleyen Casillas, "Teknik direktöre saygı gösteriyorum ama eğer hoşuna gitmeyen bir şey varsa bunu tartışmalısın" diye konuştu.

33 yaşındaki kaleci, İspanya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda aldığı kötü sonucun kendisini etkilendiğini, yine de amacının 2016 Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı giymek olduğunu söyledi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!