comScore

Real Madrid Real Madrid

Ronaldo, Messi'yi yakaladı!

03 Nisan 2014, Perşembe 00:26

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Dortmund ile karşılaşan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Messi'yi yakaladı!

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Borussia Dortmund'u konuk eden Real Madrid'de, Ronaldo en büyük rakibi Messi'nin elinde bulundurduğu rekora ortak oldu.

 
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 8 maçta da gol atarak harikalar yaratan Ronaldo, toplamda ise rakip filelere 14 gol bıraktı ve rekoru egale etti.
 
Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi de, 2011-2012 sezonunda attığı 14 golle Şampiyonlar Ligi tarihinde bir sezonda en çok gol atan futbolcu olmuştu.
 
Messi aynı zamanda, eski adı Şampiyonlar Kulüpler Kupası olan Avrupa'nın 1 numaralı kupasında bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanına da ortak olmuştu. Rekoru egale edilen AC Milan'ın unutulmaz Brezilyalı golcüsü Jose Altafini, 1962-1963 sezonunda kaydettiği 14 golle bu unvanı tek başına elinde bulunduruyordu.Cristiano Ronaldo, 5. sezonunu geçirdiği Real Madrid'de olağanüstü işlere imza atmaya devam ederken, Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 100. maçında görev aldı.

Portekizli golcü, Manchester United formasıyla 52 maçta 15 gol atarken, Real Madrid'de ise 48 maçta 49 kez fileleri havalandırdı.
Ronaldo 100 maçta kaydettiği 64 golle, Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü futbolcuları arasında Raul (71) ve Messi'nin (67) ardından 3. sırada bulunuyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!