comScore

Real Madrid Real Madrid

Dortmund'un büyük değişimi!

31 Mart 2014, Pazartesi 15:30

Geçen sezon Devler Ligi yarı finalinde Real Madrid'i saf dışı bırakan Borussia Dortmund, bu sezon İspanyol ekibine karşı ilk 11'inden sadece 4 oyuncuyu sahaya sürebilecek.

Real Madrid ile Borussia Dortmund arasında oynanancak UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçı öncesi, Alman temsilcisinin geçen sene İspanyol ekibini yarı finalde eleyen ilk 11'inden tam 7 isim ilk maçta oynamayacak.

Borussia Dortmund'un en önemli orta saha oyuncularından İlkay Gündoğan, sakatlığı sebebiyle bu sezonun büyük bölümünü kaçırdı. Diğer orta sahadaki yıldız Mario Götze ise Bayern Münih'e transfer oldu. Sağ açıkta yer alan Jakuba Blaszyckowski ise bu maçta sakatlığı sebebiyle oynayamayacak. İlkay'ın orta sahadaki savunmaya dönük partneri Sven Bender de yine sakatlığı sebebiyle maçta forma giyemeyecek isimler arasında yer alıyor.

Savunmanın solundaki güçlü isim Marcel Schmelzer de sakatlık nedeniyle formadan uzak kalacak. Savunmanın ortasında Hummels ile müthiş bir uyum yakalayan Neven Subotic de yine sakatlıktan muzdarip. Polonyalı yıldız forvet Robert Lewandowski ise cezası nedeniyle ilk maçta oynayamayacak.

Jürgen Klopp'un 11'inde geçen sezon göre aynı kalam isimler ise kaleci Roman Weidenfeller, savunmanın beyni Mats Hummels ile formunun zirvesinde olan hücumcu Marco Reus bu maçta forma giyecek.

Dortmund'un 11'inde iki yeni yüz olacak. Bunlardan ilki Shakhtar Donetsk'ten transfer edilen Henrik Mkhitaryan. Diğer isim ise Mario Götze'den sonra kadroya dahil edilen Pierre-Emerick Aubemayang olacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!