comScore

Real Madrid Real Madrid

El Clasico'da rakamlar ne diyor?

22 Mart 2014, Cumartesi 15:30

23 Mart Pazar günü oynanacak Real Madrid - Barcelona karşılaşması öncesi heyecan artıyor. İşte El Clasico'dan bazı rakamlar...

İspanya La Liga'da ligin kaderini belirleyecek maçta Pazar günü Real Madrid ile Barcelona, Bernabeu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

22:00'de başlayacak maç öncesi rakamlar El Clasico'yu şu şekilde anlatıyor;

1- Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti ve Barça çalıştırıcısı Gerardo Martino'nun 1 El Clasico deneyimi var. Ekim ayında, Nou Camp'ta oynanan karşılaşma 2-1 Barcelona üstünlüğü ile bitti. İtalyan Ancelotti ve Arjantinli Martino, Jose Mourinho ve Tito Vilanova'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturmuştu.

18 - Barcelona'nın megastarı Lionel Messi'nin El Clasico'larda kaydettiği gol sayısı. Dört kez Dünya'da Yılın Futbolcusu ödülünü kucaklayan ve Barcelona tarihinin en golcü ismi olan Messi, Alfredo Di Stefano. Cristiano Ronaldo'nun El Clasico'larda ise 12 golü var.

18 - El Clasico'larda en fazla kart gören oyuncunun gördüğü kart sayısı. Real Madrid'in eski İspanyol savunmacısı Fernando Hierro, Barcelona'ya karşı oynanan maçlarda 17 sarı, 1 kırmızı kart gördü.

31 - Ekim ayında Barcelona'ya kaybeden Real Madrid'in yenilmezlik serisi. Madrid devi o günden bugüne 26 maçta galibiyet, 5 maçta beraberlik elde etti.

44 - El Clasico tarihinde en fazla forma giyen futbolcunun oynadığı maç sayısı. Bu unvan Real Madrid'li Paco Gento'ya ait. Faal futbolcular içinde ise en çok forma giyen oyuncu Barcelona'lı Xavi (38), Real Madrid kalecisi Iker Casillas (34) ve 32 maç ile Barçalı Carles Puyol.

90 - Real Madrid, Barcelona'yı oynanan tüm resmi maçlarda 90 kez mağlup etti. Barcelona'nın ise 88 galibiyeti var. İki ezeli rakip 48 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

226 - İki ezeli rakibin 1902'de İspanya Kupası'nda başlayan rekabetinde bugüne kadar oynanan maç sayısı. 13 Mayıs 1902'deki karşılaşmayı Barcelona, 3-1 kazanmıştı.

380 - Real Madrid'in El Clasico'larda kaydettiği gol sayısı. Bu rakam Barcelona'dan 14 fazla.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!