comScore

Real Madrid Real Madrid

Ancelotti: "Beraberlikle yetinmeyiz"

22 Mart 2014, Cumartesi 14:30

La Liga ekiplerinden Real Madrid'in deneyimli teknik patronu Carlo Ancelotti, Barcelona karşısında beraberlik ile yetinmeyeceklerini ve amaçlarının galibiyet olduğunu söyledi.

İspanya La Liga'nın 29. haftasında Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak olan El Clasico öncesinde eflatun beyazlıkların deneyimli teknik patronu Carlo Ancelotti açıklamalarda bulundu.

Real Madrid ile Barcelona arasında oynanan her mücadele öncesinde aynı baskının olduğunu belirten Ancelotti, "El Clasico zamanı geldiği zaman her zaman aynı baskı oluşuyor. Çok önemli bir maç.Sahip olduğumuz kaliteyi göstermek istiyoruz. Barcelona karşısında her zaman oynadığımız futbolumuzu oynayacağız." diyerek basın toplantısına başladı.

TAKIM OYUNU VURGUSU!

Zorlu mücadelede kilit noktanın takım oyunu olduğunun altını çizen deneyimli teknik adam, "Her iki takımda da maçın gidişatını değiştirecek oyuncular var ancak iş takım oyununda bitiyor. Daha iyi olan takım maçı da kazanacaktır." şeklinde konuştu.

"BERABERLİĞE RAZI DEĞİLİZ!"

Ligde dört puan önünde bulundukları Katalan ekibi karşısında beraberliğe razı olmadıklarını da belirten Ancelotti, "Barcelona karşısında beraberliğe razı değiliz. Sonuç olarak evimizde oynamanın vermiş olduğu avantaj var. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Taraftarların desteği bu maç için tabiki önemli olacak ancak bu yalnızca küçük bir avantaj" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Gareth Bale hakkında da ilginç 'genetik' yorumunda bulunan deneyimli teknik adam, "Bale kanatta oynamaya alışık bir oyuncu. Takım bir denge yakaladı. Orta saha çok önemli bir bölge, buraya ne kadar hakim olursanız maçı kazanma şansınız o kadar artar. Bale için özel bir şey yapmıyoruz. Kendisi iyi bir genetiğe sahip ve herkes gibi idman yapıyor."

MESSİ VE NEYMAR SİNYALİ

Barcelona karşısında Neymar ve Messi ikilisine özel önlem alacaklarının sinyalini de veren Ancelotti, "Messi ve Neymar için özellikle dikkatli olmamız kadar doğal bir şey yok. Sonuç olarak ikisi de kaliteli oyuncular. Ancak Neymar veya Pedro'nun oynayıp oynamayacağını umursamıyorum. Bu hiçbir şeyi değiştirmez. Sonuç olarak tamamen Martino'nun kararı"

BENZEMA MÜJDESİ, ESPRİ, ATLETICO VE TECRÜBE VURGUSU

Takımda forma giyen bazı oyuncuların Barcelona karşısında kendisinden daha tecrübeli olduğu belirten teknik adam, "Kupa çok daha farklı olacaktır. Ligde, Atletico Madrid gibi tehlike arz eden bir başka rakibimi daha var. Bazı oyuncularım Barcelona'ya karşı benden daha tecrübeliler. Bu isimlere tavsiye vermeme gerek yok."

Ayrıca, Madrid ekibinin Fransız golcüsü Karim Benzema'nın sakatlıktan kurtulduğunun ve iyileştiğinin de müjdesini verdi ve son olarak "Eskiden El Clasico'yu izlemek için para ödemek zorundaydım ama artık bunu yapmayacağım için mutluyum." diyerek salonda gülüşmelere sebep oldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!