comScore

Real Madrid Real Madrid

Ronaldo tarihe geçti, Real turladı

18 Mart 2014, Salı 23:44

Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçında Real Madrid, Schalke'yi bu kez 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda Schalke'yi deplasmanda 6-1 yenen İspanyol ekibi Real Madrid, bu kez Alman rakini Santiago Bernabeu'da ağırladı. Real Madrid rövanş maçını da 3-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Maça tempolu başlayan Real Madrid, 21. dakikada Cristiano Ronaldo'nun golüyle Schalke karşısında 1-0 öne geçti. Alman ekibi, 31. dakikada Tim Hoogland ile Real Madrid'e cevap verdi ve soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Real Madrid, Schalke'yi sürekli yarı sahasında hapsetti. Maçın 74. dakikasında Cristiano Ronaldo ile 2-1 öne geçen Real Madrid, 75. dakikada Alvaro Morata ile durumu 3-1 yaptı.

TÜRK FUTBOLCU 11'DE BAŞLADI!
Schalke'de 19 yaşındaki Türk asıllı Alman defans oyuncusu Kaan Ayhan maça ilk 11'de başladı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ilgilendiği genç futbolcu, 81. dakikada oyundan çıktı.

REAL'DE SAKATLIK!
Real Madrid'de maça 11'de başlayan Jese Rodriguez, 8. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Jese Rodriguez'in yerine Gareth Bale oyuna dahil oldu.

RONALDO TARİHE GEÇTİ!
Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Schalke karşısında attığı iki golle yine tarih yazdı. Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez 13 gole ulaşan Ronaldo, Schalke karşısında kendi rekorunu kırmış oldu.

Ayrıca Real Madrid'de 242 gole ulaşan Portekizli, Ferenc Puskas ile birlikte Madrid ekibinin en golcü 4. futbolcusu olmayı başardı. Bu arada Real Madrid'de iki asist yapan Gareth Bale, gecenin alkış toplayanlarından oldu.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!