comScore

Real Madrid Real Madrid

Cristiano Ronaldo tarih yazdı

27 Şubat 2014, Perşembe 18:53

Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo, Schalke 04'e attığı 2 golle Şampiyonlar Ligi tarihine geçti. Ronaldo, Raul ve Messi'nin ardından Devler Ligi'nde 60 gol barajını aşan 3. oyuncu oldu.

Kırmızı kart cezası nedeniyle Real Madrid'in La Liga'daki son 3 maçında forma giyemeyen Cristiano Ronaldo, Schalke 04 karşısında futbolu ne kadar özlediğini gösterdi. 
 
Real Madrid sahadan 6-1 galip ayrılırken, 2 kez fileleri havalandıran Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki 11'inci, toplamda 61'inci golünü attı. 
 
Ronaldo böylece, Raul ve Messi'nin ardından Devler Ligi'nde 60 gol barajını aşmayı başaran 3. oyuncu oldu. Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü oyuncusu Raul'ün Real Madrid ve Schalke 04 formalarıyla toplam 71 golü bulunuyor. 
 
Lionel Messi'nin ise 66 golü var. Hala kariyerlerinin zirvesinde olan Messi ile Ronaldo'nun kısa süre içinde Raul'ü geride bırakmalarına kesin gözle bakılıyor. Bu arada Schalke maçı sonrası Ronaldo ile ilgili ilginç bir gol istatistiği de ortaya çıktı. 
 
Ronaldo, 2012-13 sezonunun başından bu yana Şampiyonlar Ligi'nde 15 deplasman golü atarken, Barcelona takım halinde 13 kez fileleri havalandırdı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!