comScore

Real Madrid Real Madrid

B takımından Şampiyonlar Ligi'ne uzanan yol

27 Kasım 2013, Çarşamba 11:35

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'in Galatasaray'a karşı kendi sahasında oynayacağı maçta La Liga ekibinin orta sahasında oynaması beklenen Carlos Henrique Casemiro'nun kaydettiği aşama gözlerden kaçmadı.

Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. hafta mücadelesinde Galatasaray'ı konuk edecek Real Madrid'de, sarı kırmızılı takıma karşı ilk 11'de sahaya çıkması muhtemel bir isim var ki diğerlerinden ayrılıyor. Real Madrid B Takımı'nda sergilediği futbol sonrası A Takım kadrosuna dahil edilen Casemiro, kariyeri adına hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi.

Teknik direktörü Carlo Ancelotti'nin güvenini kazanan Brezilyalı orta saha oyuncusu, 2 Haziran'da La Segunda'da Girona karşısında Real Madrid B Takımı'nda görev yaparken, yaklaşık 6 ay sonra ise kulüpler bazında dünyanın en önemli turnuvası gözü ile bakılan Şampiyonlar Ligi'nde sahne alabilmek için saatleri sayıyor.

Şu ana kadar La Liga'da 4 maçta forma şansı bulup, bunların tamamında oyuna ikinci yarıda dahil olan ve Sami Khedira'nın sakatlığı sonrası dikkatleri üzerine çeken Casemiro, geçtiğimiz haftasonu Almeira karşısında ise takımı adına ilk asistini yaptı.

Ancelotti, Galatasaray maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında "Xabi sakatlıktan yeni çıktı ve 3 gün içinde 2 maç oynaması iyi değil" sözleri ile Alonso'yu dinlendirmeyi tasarladığını belirtirken, İspanyol orta saha oyuncusunun yerine Casemiro'yu sahaya sürmeyi planladığının sinyallerini verdi.

21 yaşındaki Carlos Henrique Casemiro, ülkesindeki eski takımı Sao Paolo'da 61 maça çıkarken, 6 kez fileleri havalandırdı. Real Madrid, Sao Paolo'ya 5 milyon 300 bin Euro bonservis bedeli ödeyerek Casemiro'yu renklerine kattı.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!