comScore

Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain

Ibrahimovic diye yazılır şampiyon diye okunur

17 Mayıs 2015, Pazar 10:02
Ibrahimovic diye yazılır şampiyon diye okunur

Paris Saint Germain'in İsveçli süperstarı Ibrahimovic, şampiyonluk kupalarına bir yenisini ekledi.

Zlatan Ibrahimovic, Paris'in Montpellier'yi 2-1 mağlup ederek şampiyon olduğu maçta kariyerinin 14. sezonunda 12. şampiyonluğunu kazandı.

Paris Saint Germain, Montpellier'yi 2-1 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti ve bu başarısını üstüste 3. kez tekrar etti. Zlatan Ibrahimovic ise bu şampiyonlukla birlikte 14 sezonda 12. kez kupayı kazanan takımın oyuncusu oldu.
33 yaşındaki Ibrahimovic, kariyerinin başında formasını giydiği Malmö ile şampiyonluk yaşayamadı. 20 yaşında Ajax'a transfer olan Ibrahimovic, ilk lig şampiyonluğunu 2001/02'de yaşadı.

Ardından 2003/04 sezonu sonrası Juventus'a transfer olan Zlatan, üstüste 2 yıl şampiyonluk sevinci yaşadı. Ancak, daha sonra bu şampiyonluklar şike skandalı nedeniyle Juventus'tan geri alındı. Juventus'un küme düşürülmesi sonrası Inter'e transfer olan İsveçli yıldız, Inter ile seri şampiyonluklar yaşadı.

Soluğu çok istediği Barcelona'da alan 2010'da da bu kez La Liga kupasını kaldırdı. Tek sezonluk macerasının ardından Milan'a giden İsveçli star, 32 maçta 28 gol atarak şampiyonluğu takımına kazandırdı. Bir sonraki sezon Milan'la bir kez daha büyük mutluluğu yaşadı.

2 yıllık maceranın ardından bu kez Fransa'ya giden Ibrahimovic, Paris Saint Germain'in 19 yıllık kupa hasretine son vererek şampiyonluğa ulaştı ve sonraki 2 yıl bu başarısını tekrarladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!