comScore

Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain

Ibrahimovic'ten 50 kişiye özel dövme

15 Şubat 2015, Pazar 22:04
 Ibrahimovic'ten 50 kişiye özel dövme

Paris Saint Germain'in İsveçli forvet oyuncusu Zlatan Ibrahimovic, açlıkla mücadele eden 50 kişinin ismini geçici dövme yaptırdı.

Ibrahimovic, dünyadaki açlıkla mücadeleye dikkati çekmek için Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'yla ortak yürüttükleri "805 Milyon İsim" adlı projeyle ilgili Paris'te basın toplantısı düzenledi.

Kendisi için en büyük felaketlerin başında açlığın geldiğini ifade eden İbrahimoviç, dün Paris'te oynanan PSG-Caen maçında gösterdiği dövmelerinin gizemini açıkladı.
Açlıkla mücadele etmekte iken Dünya Gıda Programı tarafından şu ana kadar yardım edilen 80 milyon kişiden 50'sinin ismini sembolik biçimde vücuduna geçici dövme olarak yazdıran ünlü futbolcu böylece, onların isimlerini bir nebze de olsa duyurmuş olduğunu söyledi.

Ibrahimovic kendisinin de gençliğinde benzer şeyler yaşadığına işaret ederek, "Açlığın ne demek olduğunu iyi bilirim. Çocukken buzdolabını açtığımda hiçbir şey bulamadığım günler oldu" ifadesini kullandı.

İsveçli forvet, dövmeleriyle ilgili de "Keşke 805 milyon kişinin adını yazdırabilseydim ama o kadar iri değilim" dedi.

Yıldız futbolcu, dünkü maç sırasında formasını çıkarmış ve yeni dövmeleri tüm dünya basını tarafından merak konusu olmuştu.

Ibrahimovic, fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'daki hesabında da dövmelerinin bir kısmının fotoğrafını yayımlamış ve fotoğrafta görünen "Abdullah" isminin kendisi için büyük önem taşıdığını yazmıştı.

İsveç basını ise Abdullah isminin futbolcunun Müslüman olan büyük dedesiyle ilgili olabileceği tahmininde bulunmuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!