comScore

Milan Milan

Taffarel'e büyük övgü

04 Kasım 2015, Çarşamba 10:29
Taffarel'e büyük övgü

Brezilya Milli Takımı'nın 1. kalecisi olması beklenen Cassio, kaleci antrenörü Taffarel ile çalışmak için sabırsızlandığını dile getirdi.

FutbolArena – Birçok mevkide dünyaca ünlüfutbolcular çıkaran Brezilya'da kaleci pozisyonu için aynı övgüyü yapmak zor.Taffarel'den bu yana güvenilir bir kaleci bulmakta zorlanan Sambacılarda sonyıllarda Trabzonspor'un eski kalecisi Jefferson 1. seçim haline gelmişti ama sondönemde o da oynatılmadı. Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga,Corinthians ile çok iyi bir sezon geçiren Cassio'yu kadroya aldı. 28 yaşındakifile bekçisinin Arjantin ve Peru ile oynanacak karşılaşmalarda milli takımda ilkmaçlarına çıkması bekleniyor.

Konuyla ilgili görüşleri sorulan Cassio, yıllarcaGalatasaray'da oynayıp daha sonrasında antrenörlük de yapan, şimdilerde iseBrezilya Milli Takımı'nda kaleci antrenörlüğü görevini sürdüren ClaudioTaffarel'e övgüler yağdırdı. SporTV'ye konuşan Cassio: "Taffarel'den mümkünolduğunca çok şey almak istiyorum. Muhteşem bir kaleciydi. Antrenmanlardaelimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Taffarel'den sadece idmanlardadeğil onunla konuşurken dahi ondan bir şeyler öğrenmeye çalışacağım." dedi.

Brezilya Milli Takımı'nın son yıllardaki askalecisi Jefferson özellikle topu oyuna sokma becerisinin yeterli seviyedeolmamasıyla eleştirilmişti. Bu konuyla ilgili de yorumlarını aktaran Cassio:"Modern futbolda ayak tekniğimi geliştirmek için de sıkı çalışmak zorundaolduğumu biliyorum. Bu zor bir idman çünkü 2-3 yıl öncesine kadar ayak tekniğiiyi olan kalecilere daha az önem veriliyordu. Dünya Kupası'nda Manuel Neuer'inyaptıkları ve onun gibi ayağı iyi kalecilerin yaptıkları görülünce Avrupa'da bukonunun üzerine odaklanılmaya başlandı." diye konuştu.

Bu sezon lider Corinthians'ın ligdeki33 maçının 31'inde ilk 11'de sahaya çıkan Cassio yaptığı 97 kurtarışla takımınınligin en az gol yiyen ekibi konumuna gelmesinde büyük pay sahibi oldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!