comScore

Milan Milan

Milan satıldı mı?

03 Nisan 2015, Cuma 13:57
Milan satıldı mı?

Ülke basınında, Berlusconi'nin Milan'ın yüzde 75'ini satacağına dair çıkan iki farklı haber kafaları karıştırdı.

İtalya'da, eski başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin sahibi olduğu Serie A büyük takımlarından AC Milan'ın yüzde 75'ini Çinli girişimcilere sattığı yönündeki haber ülke gündemine oturdu.
 
İtalyan askanews isimli ajans, sabah saatlerinde Berlusconi'nin yakın çevresine dayandırarak geçtiği haberinde kulübün yüzde 75'lik hissesinin Çinlilere devredilmesi konusunda görüşmelerin olumlu sonuçlandığı şeklindeki haberi, İtalya ve dünya genelinde geniş yankı uyandırdı.
 
Yüzde 75'lik hisse devrinin 1 ya da 1,5 milyar avro bedelle gerçekleşeceği ileri sürülen söz konusu haber, ülkenin bir diğer haber ajansı ANSA'nın geçtiği haberle yalanlandı.
 
Gündemi sarsan “Milan satılıyor” haberlerine yol açan gelişme karşısında, ANSA'nın ulaştığı Berlusconi'ye yakın kaynakların Milan'ın satışı ya da devriyle ilgili herhangi bir görüşme olmadığını teyit ettiği ortaya çıktı.
 
Söz konusu haberin temelsiz olması sebebiyle kısa zaman içerisinde resmi bir yalanlamanın gelebileceğini belirtildi. 
 
Silvio Berlusconi'nin, henüz siyasete atılmadan medya patronuyken 1986'da satın aldığı Milan'ı, Çinlilere satacağına dair daha önce de bir takım haberler çıkmış ancak bu haberler, Berlusconi ailesi ya da ailenin sahibi olduğu Fininvest şirketi tarafından yalanlanmıştı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!