comScore

Milan Milan

İtalya'ya Türk teknik adam!

08 Aralık 2013, Pazar 15:36

Lazio'dan sonra bir başka Serie A ekibi AC Milan da teknik direktörlük görevi için Murat Yakın'ı gündemine aldı.

İsviçre temsilcisi Basel'den Ocak ayı içerisinde ayrıldığı takdirde Murat Yakın'ı takımın başına getirmeyi düşünen kulüpler arasına Lazio'dan sonra AC Milan da dahil oldu.

Özellikle bu sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Chelsea'yi 2 maçta da yenmesi Yakın'ın dikkatleri üzerine çekmesini sağladı. Vladimir Petkovic'in İsviçre Milli Takımıile anlaştığına yönelik haberlerin ardından Lazio ile adı anılmaya başlanan genç teknik adam ile ilgili olarak İsviçre merkezli bir internet sitesi, AC Milan'ın Massimiliano Allegri'nin bu sezon aldığı kötü sonuçların ardından İsviçreli eski milli futbolcuya takımı emanet etmeyi planladığını belirtti.

Serie A'da AC Milan'ın Livorno ile 2-2 berabere kalmasının ardından uygun alternatif yetersizliği nedeni ile görevini devam ettirdiği söylenilen Allegri'nin koltuğunun sallandığı ifade edildi. Yakın'ın da AC Milan Başkanı Silvio Berlusconi'nin keyif aldığı hücum futbolu görüşüne yatkın biri olmasının bu olasılığı artırdığına değinildi.

Bu transferin önünde görülenen büyük engel için ise Basel'in Şampiyonlar Ligi'nde son16 takım arasına adını yazdırması durumunda Yakın'ın İsviçre'de kalmayı tercih etmesi yorumu öneçıktı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!