comScore

Mersin İdmanyurdu Mersin İdmanyurdu

Ümit Özat Mersin İdmanyurdu'na bahar getirdi - Süper Lig Haberleri

07 Şubat 2016, Pazar 10:49
Ümit Özat Mersin İdmanyurdu'na bahar getirdi - Süper Lig Haberleri

Sıkıntılı bir sezon geçiren düşme hattındaki Mersin İdmanyurdu, yeni teknik direktörü Ümit Özat yönetiminde çıktığı 2 lig maçında birer galibiyet ve beraberlikle 4 puan topladı.

Mersin İdmanyurdu, yeni teknikdirektörü Ümit Özat yönetiminde ligde sezonun ikinci yarısında çıktığı iki maçta birer galibiyet ve beraberlikle 4 puan topladı.
 

Mersin İdmanyurdu Ümit Özat yönetiminde nasıl oynuyor?


Geçirdiği sıkıntılı sezonda düşme hattından kurtulamayan Mersin temsilcisi, bu sezonki 5. teknik direktörü Özat yönetiminde son iki haftada kazandığı puanlarla ligde kalma hedefinde umutlandı.

 

Teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde başladığı sezonda 5. haftadan sonra Bülent Korkmaz'a emanet edilen kırmızı-lacivertlilerde, 12 hafta takımın başında kalan Korkmaz'ın sözleşmesi tek taraflı feshedildi.

Korkmaz'dan sonra göreve gelen Hakan Kutlu 1, Nurullah Sağlam ise 2 gün sonra istifa etti. Son olarak teknik direktörlüğüne Özat'ın getirildiği Mersin ekibi, 19. haftada Akhisar Belediyespor ile iç sahada 0-0 berabere kaldı.

Özat idaresinde ligin 20. haftasında deplasmanda Kayserispor'a konuk olan kırmızı-lacivertliler, rakibini 1-0 mağlup ederek 6 hafta sonra 3 puanla tanıştı. Mersin İdmanyurdu bu sonuçla, 2015-2016 sezonunun ilk deplasman galibiyetini de elde etmiş oldu.

Bir maç eksiği bulunan Mersin İdmanyurdu, yaptığı 19 maçta 3 kez kazandı, 5 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşadı. Mersin ekibi 14 puanla 17. sırada yer alıyor.

 

-"İçimizde son dakikada kaybetme korkusu vardı"

 

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayserispor karşısında alınan galibiyetin takıma güven kazandırdığını belirtti.

Mersin'in takımın etrafında kenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Çalışkan, "Biz bunu söylerken para pul istediğimiz yok. Kiminin duası, kiminin parası, kiminin desteğiyle olur. Yani taraftarımızın maça gelişi, desteklemesi bunların hepsi maddi, manevi bir destektir. Kayserispor karşısında iyi oynadık. Bu maçtan sonra çocukların kendilerine güveni geldi. Hep son dakikalarda yediğimiz gollerle mağlup oluyorduk. İçimizde son dakikada kaybetme korkusu vardı. Bende de bu vardı ama Allah'a şükür iyi bir galibiyet aldık. Allah yüzümüze baktı. Bu korkuyu yenmiş olduk" diye konuştu.

Ligde 21. haftada Galatasaray ile ardından da erteleme maçında Beşiktaş ile karşılaşacaklarını anımsatan Çalışkan, iki büyük takım karşısında puan için her şeyi yapacaklarını kaydetti.

Çalışkan, teknik direktör Ümit Özat'a ve oyunculara verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!