comScore

Manchester United Manchester United

Pep parayı değil, vizyonu seçti

01 Ocak 1970, Perşembe 02:00

Rio Ferdinand, Chelsea ve Manchester City'nin peşinden koştuğu Pep Guardiola'nın Bayern Münih' e gitmesiyle ilgili olarak, para yerine vizyonu olan bir kulübü seçtiğini söyledi.

Manchester United'ın yıldız defans oyuncusu Rio Ferdinand, Pep Guardiola'nın Bayern Münih'in yeni teknik direktörü olması ile ilgili Twitter hesabından değerlendirme yaptı.

Yaklaşık bir senedir New York'ta yaşayan Guardiola'nın adı da uzun zamandır Chelsea ve Manchester City'le anılmasına rağmen Alman devi Bayern Münih Katalan teknik adamla anlaştığını sürpriz bir şekilde duyurdu.
Guardiola'nın vizyonu olan bir kulübü seçtiğini belirten Ferdinand, Twitter'dan attığı gönderi de, "Guardiola Barcelona'dan sonra Bayern Münih ile anlaştı. Gerçekten çok şaşırtıcı bir karar. Ama şöyle bir düşündüğünüzde Guardiola istikrar, organize bir kulüp ve Şampiyonlar Ligi'ndeki rekabetçi ortamı tercih etti. Yatırım için para harcayan kulüpler... Bence bu damga o tarz kulüplerin üzerinden hiç çıkmaz. Guardiola da böyle bir takımı tercih etmedi." sözlerini kullandı.


2008-2009 sezonundan 2012 yılına kadar Barcelona'da 16 kupa kazanan ve dünyanın en başarılı teknik direktörleri arasına adını yazdıran Guardiola dinlenme kararı alıp yerini Tito Vilanova'ya bırakmıştı. 
Pep Guardiola, sezon sonunda Jupp Heynckes'in emekli olmasıyla birlikte Bayern Münih'teki görevine başlayacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!