comScore

Manchester United Manchester United

Manchester'da puanlar eşitlendi! - Premier Lig Haberleri

03 Mart 2016, Perşembe 20:27
Manchester'da puanlar eşitlendi! - Premier Lig Haberleri

Manchester şehrinin 2 temsilcisi United da City de 47 puanda...

FutbolArena - Premier Lig'de uzun senelerdir eşi benzeri görülmemiş bir şampiyonluk yarışı sürüyor. Öyle ki, 28. hafta öncesi Leicester City, Tottenham Hotspur, Arsenal ve Manchester City şampiyonluk yarışında bir hayli iddialılardı. 

 

Premier Lig'de şampiyonluk yarışı

 

Salı akşamı Leicester City'nin kendi sahasında West Bromwich Albion ile 2-2 berabere kalması sonucu, liderin takipçilerinin iştahları iyice kabarmıştı. Buna karşın zirve takipçisi 3 takımın 3'nün de evdeki hesapları çarşıya uymadı ve 3 takım da çarşamba akşamını mağlubiyetle kapadılar.

Zirvedeki kapışma bu denli hararetli sürerken, Chelsea ile birlikte sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Manchester United, 'sıka sıka' , 'uyuta uyuta' bile olsa ilk 4'ün tam dibine girdi hatta ezeli rakibi Manchester City ile puanlarını eşitledi.

 

Manchester United kazanıyor ama...

 

Dün akşam Old Trafford'ta Watford'ı konuk eden Manchester United, maçı 83. dakikada Juan Mata'nın serbest atıştan bulduğu golle 1-0 kazandı ve 1 maç eksiği olan Manchester City ile puanlarını 47'de eşitlemiş oldu.

Ancak Manchester United'ın Manchester City ile puanları eşitleyerek ilk 4'ün dibine girmiş olması yahut 2'si Premier Lig'de olmak üzere 4 maçtır üst üste kazanıyor olması, onların sahada ikna edici bir futbol sergiledikleri anlamına gelmesin. Öyle ki, dün akşam alınan galibiyette Watford bulduğu fırsatları bu denli cömertçe harcamayasaydı bu maçın kaderi çok daha farklı olabilirdi.

 

Manchester United'ın bazı istatistikleri 

 

* Louis van Gaal'in dün sahaya sürmüş olduğu 11, Manchester United adına Premier Lig tarihlerindeki en genç yaş ortalamasına sahip 4. ilk 11 idi. Dünkü ilk 11'in yaş ortalaması yalnızca 23 sene – 222 gün idi.

Dünkü ilk 11'de 1993 doğumlu sağ bek Guillermo Varela, 1998 doğumlu stoper Timothy Fosu-Mensah ve 1997 doğumlu geçtiğimiz haftanın flaş golcüsü Marcus Rashford vardı.

* Juan Mata 2014 senesinden bu yana serbest vuruştan ilk kez gol attı.

* Watford son 8 Premier Lig maçının 6'sında rakip ağları havalandıramadı.

Sırada ne var?

Önümüzdeki hafta sonu Manchester United, bu hafta içi lider Leicester City'ye çelme takan West Bromwich Albion ile karşılaşacak. Ayrıca bu fikstür sonrası Uefa Avrupa Ligi maçı için Liverpool deplasmanına gidecek.

Watford ise lider Leicester City'yi konuk edecek.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!