comScore

Manchester United Manchester United

Manchester United, efsane kaptanını unutmadı

15 Şubat 2016, Pazartesi 18:09
Manchester United, efsane kaptanını unutmadı

Manchester ekibi, 1956–1973 yılları arasında forma giyen Bobby Charlton'ın adını tribünlerden birine verdi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, eski futbolcusu ve kaptanı "Sir" unvanlı Bobby Charlton'ın ismini stadın güney tribününe verdi.  

Manchester ekibinden yapılan açıklamada, 1956–1973 yılları arasında takımın 758 maçta formasını giyen ve 249 gol atarak kulüp tarihinin en golcü futbolcusu olarak tarihe geçen 78 yaşındaki Charlton'ın isminin güney tribününe verildiği, bununla ilgili 2 Nisan tarihinde Old Trafford Stadı'nda oynanacak Everton maçı öncesinde bir tören düzenleneceği belirtildi.  
Kendisi ve ailesi adına verilen karardan büyük onur duyduğunu ifade eden Charlton, "Manchester United, hayatımın en önemli parçalarından biri. 'Düşler Tiyatrosu'nda harika hatıralarım var. Futbolcu olarak golleri ve birlikte oynadığım olağanüstü futbolcuları hatırlıyorum. Yönetici olarak mükemmel maçlar ve futbolcular izledim" değerlendirmesinde bulundu.  

Kulübe 1953 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan Charlton, Manchester United'la 3 lig, 1 Federasyon, 1 kez de Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşadı. Forvette oynayan Charlton, 106 kez forma giydiği İngiltere Milli Takımı'yla da 1966 Dünya Kupası'nı kazanmıştı.  Manchester United daha önce de kulübe 26 yıl teknik direktör olarak hizmet veren ve 38 kupa kazanan Alex Ferguson'un ismini tribüne vermişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!