comScore

Manchester United Manchester United

Newcastle United v Manchester United maçında neler yaşandı?

13 Ocak 2016, Çarşamba 10:04
Newcastle United v Manchester United maçında neler yaşandı?

Premier Lig'de Manchester United deplasmanda Newcastle United ile 3-3 berabere kaldı. Sonuç 3-3, oyun dört dörtlük!

FutbolArena Analiz - Dün akşam St James Park'ta oynanan maçta ligin dibinden kurtulmak isteyenNewcastle United kendi sahasında zirve yarışından uzaklaşmamak isteyenManchester United ile 3-3 berabere kaldı. 

Son ayların ' sıkıcı ' Manchester United'ı bukez biraz daha hücumu düşünen ve hatta gol de bulan bir görüntü çizerken, evsahibi Newcastle United ise maçın büyük bir bölümünde istekli oyununun yanı sırageriye düştükleri anlarda sahaya karakterlerini yansıtarak bu maçtan 1 puanıaldılar.

Newcastle United'ta öne çıkan oyuncularkimdi?

Öncelikle kaptan Fabricio Coloccini'denbahsetmek gerek. 33 yaşındaki Arjantinli stoper eski günlerini anımsatırcasınasahada yine varını yoğunu ortaya koymakla kalmadı, en kritik anlarda yaptığımüdahaleler ve hücuma çıkışları ile göz kamaştırdı.

Georginio Wijnaldum ise orta sahadan hücumayaptığı destekle oldukça pozitif bir katkı sunarken, sağ kanatta Moussa Sissokoda çalışkanlığıyla dikkat çekti.

Son olarak ileri uçta oynayan 21 yaşındakihücum silahı Aleksandar Mitrovic'ten bahsetmek gerekiyor. Sırp golcü ManchesterUnited savunma hattının göbeğinde tek başına mücadele ederken, birçok pozisyonsavunmanın dengesini bozdu ve maçı da 1 gol, 1 gol pası ile tamamlama başarısıgösterdi.

Manchester United cephesine dair nelervar?

Mancehster United cephesinde bu kez uyutan vesıkıcı bir futbol yerine biraz daha hücumu düşünen ve ele geçirdiklerifırsatları golle sonuçlandırabilen bir görüntü hakimdi. Maç genelinde topunarkasına geçmeyi ve kontra ataklarla tehlike yaratmayı tercih ettiler.

KaptanWayne Rooney eski günlerini anımsatan güzellikte bir performans ortaya koyarken,maçı 2 gol ve 1 gol pasıyla tamamlayarak, Manchester United cephesindetartışmasız en iyi isim oldu.

Oyunda kaldığı sürece 1 gol atan ve birçokolumlu koşu yapan gen. Jesse Lingard da iyiler arasındaydı.

Sağbekte izlemeye alıştığımız Matteo Darmian ise bu kez sol bekte ve oldukçaçalışkan bir görüntü çizdi. 
Son olarakorta sahanın hücuma dönük yüzünde oynayan, hatta forvet arkasında oynayanMarouane Fellaini de elinden geleni yapmaya çalıştı ve Manhcester United adınasahanın iyileri arasındaydı.

Çalınan 2 penaltı ve ilk yarının sonundaNewcastle United'ı oyunda tutan golün maçın kaderini belirlediğini belirtmekisteriz. Maça dair bu tespitimizin yanı sıra Manchester United cephesinde gerçekbir 10 numara eksikliği yaşandığını da vurgulamak isteriz. Takım topu aldığındahücumu yönlendirecek bir isim aranıyor ve birçok pozisyon bu konuda sıkıntıyaşandığından top ya geriye oynanıyor ya da uzun toplar deneniyor.

Manchester United aralık ayında oynadığı 5Premier Lig maçında 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik almış, Şampiyonlar Ligi'nde iseAlmanya'da Wolfsburg karşısında 3-2 yenilerek kupadan elenmişti. Yani koskocaaralık ayında tek bir galibiyet dahi alamayan Manchester United yeni yılın ilkayına futbol olarak olmasa da skor olarak pozitif girmesine rağmen ocak ayındaoynadığı 3. maçta yine hayal kırıklığı yaratmış oldu.

Maça dair istatistikler :

*Newcastle United rakip kaleye 6 isabetli şut atarken, Manchester United ise 4isabetli şut attı.

* Manchester United ilk 3 isabetli şutu dagol oldu.

* Newcastle United'ın topa sahip olma oranırakibine göre %54'e %46 idi.

* Wayne Rooney'nin bu maçtaki gol pasıPremier Lig'de onun Newcastle United'a karşı vermiş olduğu 8. gol pası oldu. Veyine aynı Wayne Rooney rakip Newcastle United'a Premier Lig tarihinde 13. kezgol attı.

* Manchester United bu sezon 2. kez bir maçınilk yarısında 2 gol birden buldu.

* Newcastle United ise bu sezon 2. kez birmaçta 2'den fazla gol atma başarısı gösterdi.

*Manchester United cephesinde Premier Lig'de penaltıdan en fazla gol atan oyuncuWayne Rooney oldu. (19 penaltı golü)

Peki yasırada ne var?

Newcastle United haftaya cumartesi yine kendi sahasındaoynayacak ve Slaven Bilic'in formda West Ham United'ını konuk edecek.

Manchester United ise yine deplasmanda ve bukez çok daha zor bir fikstür olan Liverpool ile pazar günü karşılaşacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!