comScore

Manchester United Manchester United

Adnan Januzaj geri çağrıldı

08 Ocak 2016, Cuma 00:07
Adnan Januzaj geri çağrıldı

Genç yetenek kiralık olarak gittiği Borussia Dortmund'tan geri çağrıldı.

FutbolArena - 20 yaşındaki Belçikalı milli futbolcu Adnan Januzaj tecrübe kazansın diye sezon boyu kiralık yollandığı Borussia Dortmund'ta çok az forma şansı bulduğu için geri çağrıldı.
 
Genç yetenek Ağustos ayı içerisinde 4 kez Manchester United forması giyerken, takımının Aston Villa karşısındaki 1-0'lık galibiyetindeki tek gole imza atmıştı.
 
Adnan Januzaj takımından kiralık olarak Borussia Dortmund yolunu tutmadan önce menajeri Louis van Gaal onun kalması gerektiğini ifade etmişti ancak Belçikalı genç yetenek tercihini 1 sezonluğuna kiralık olarak Almanya yolunu tutmaktan yana kullanmıştı.
 

Adnan Januzaj Kimdir?

 
1995 Belçika doğumlu, 1.82 boy, 75 kilo ağırlığındaki Adnan Januzaj, Kosovalı müslüman bir ailenin çocuğudur. Dönemin savaşından eski Yugoslavya coğrafyasında yaşayan her aile gibi etkilenen Adnan Januzaj'ın amcaları Kosova'nın özgürlüğü için ordu saflarında savaşırken, annesi ise o dönem Arnavutluk ile yaşanılan sıkıntılardan daha fazla etkilenmemek ve hayatta kalmak adına Türkiye'ye sığınmıştı.
 
Anderlecht altyapısında başlayan futbol hayatındaki dönüm noktası, 2011 mart ayındaki seçmelerde gösterdiği ikna edici performans sayesinde Manchester United yolunu tutmasıdır. Manchester United bu transfer hamlesi sırasında Barcelona'ya çalım atıyor ve 575 bin Euro karşılığında genç yeteneği renklerine bağlıyordu.

Sir Alex Ferguson yönetimindeki Manchester United'ta 2012-2013 sezonunda 44 numaralı formayı giyen Adnan Januzaj, o sezon hiçbir resmi maçta forma şansı bulamamış olsa da rezerv takımdaki müthiş performansı sayesinde 2013-2014 sezonu öncesi Asya'da yapılacak olan sezon öncesi hazırlık kampı kadrosuna dahil edildi.
 
2013-2014 sezonunda kendine Manchester United A Takımı'nda yer bulan Adnan Januzaj, o sezon Premier Lig'de 27 maçta 4 gol, 3 gol pası istatistiği ile oynadı. İlk 11'de başladığı ilk maç olan Sunderland maçında takımı 1-0 yenik durumdayken önce sağ sonra sol ayağıyla attığı 2 golle takımına galibiyeti getiren golleri atma başarısı göstermişti.
 
2014-2015 sezonu öncesi Adnan Januzaj'dan beklentiler bir hayli artmıştı. Yine bu beklentiler doğrultusunda kendisine bir Manchester United efsanesi olan Ryan Giggs'in 11 numaralı forması verilmişti. 

Ancak işler pek de umulduğu gibi gitmemişti ve Alex Ferguson'suz geçiş sürecinde camia olarak bir hayli zorlanan Manchester United'ta genç yıldız Adnan Januzaj o sezon 18 Premier Lig maçında skora ne gol ne de gol pası olarak katkı sunamamıştı.
 
Durum böyle olunca Adnan Januzaj 2015-2016 sezonu yaz transfer döneminin bitmesine saatler kala tecrübe kazanmak adına Alman devi Borussia Dortmund'ta kiralık olarak yollandı. Ancak ilk devrenin sonunda 3'ü ilk 11'de olmak üzere yalnızca 12 maç forma şansı bulduğu Alman temsilcisinden geri çağrıldı.
 
Adnan Januzaj hücuma çıkışlardaki müthiş pasları, toplu ve topsuz koşuları, adrese teslim ortaları ve uzun toplardaki isabet yüzdesinin yanı sıra istekli oyun yapısıyla dikkat çeken, hücumda hem sol hem sağ kanat, hem forvet arkası hem de doğrudan forvette oynayabilen bir oyuncu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!