comScore

Manchester United Manchester United

Stoke City v Manchester United maçında neler yaşandı?

26 Aralık 2015, Cumartesi 19:27
Stoke City v Manchester United maçında neler yaşandı?

Stoke City ligde kötü günler geçiren Manchester United'ı devirmeyi başardı. Stoke City'nin 2-0 kazandığı maçın özeti haberimizde.

FutbolArena - İlk 15 dakikası Stoke City'nin hakim olduğu ve hücumda daha çok gözüktüğü bir maç olarak geçilirken, bu 15 dakikada Manchester United yalnızca bir hatalı geri pas sonrası Memphis Depay ile tehlike yaratabildi.
 
15 dakikalık bu baskının sonucu olarak 19. dakikada Manchester United'ta Memphis Depay'ın son derece büyük hatasıyla topu ceza sahası içerisinde alan Glen Johnson topu Bojan Krkic'e verdi ve Bojan Krkic de topu rahat bir şekilde ağlara yolladı.
 
Golden sonra da oyunun kontrolü yine Stoke City'de idi ve Ashley Young'ın elle oynayıp sarı kartla cezalandırıldığı pozisyon sonrası Bojan Krkic'in serbest atışı barajdan döndü ancak pozisyonun devamında Marko Arnautovic mükemmel bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.

 

Gerginlik devam etti

 


 
Maçın hemen başında bir pozisyonda pas alamadığı için tartışan Bojan Krkic ile Xherdan Shaqiri arasındaki gerilimin golden önceki serbest vuruş esnasında da sürüyor olması kameralardan kaçmadı.
 
27. dakikada Memphis Depay, kazanılan faul sonrası uzak mesafeden güzel vurdu ve Jack Butland topu kurtardı ancak uzaklaştıramadığı top Marouane Fellaini'nin önüne düştü. Marouane Fellaini bomboş pozisyonu değerlendiremezken, pozisyon için ofsayt bayrağı da kalkmıştı.
 
36. dakikada Bojan Krkic kendi sahasından inanılmaz bir ara pasıyla Marko Arnautovic'i gördü ancak Marko Arnautovic kaleciyle karşı karşıya kaldığı bu pozisyonı gole çeviremedi.
 
Bu pozisyon sonrası ilk yarının kalan dakikalarında Manchester United oyunda dengeyi kurdu ve özellikle duran toplarla bir parça da olsa baskı kurmaya çalıştı ancak net bir pozisyon üretemediler ve soyunma odasına 2-0 geride girdiler.
 

Van Gaal hatayı affetmedi

 
Stoke City 2. yarıya ilk yarıda birçok pas hatası yapan Glenn Whelan'ın yerine Marco Van Ginkel değişikliğiyle başladı. 
Konuk Manchester United ise hem sahada varlığıyla yokluğu belli olmayan hem de ilk golde büyük bir hata yapan Memphis Depay'ın yerine Wayne Rooney değişikliği ile başladı.
 
2. yarının ilk 10 dakikası Manchester United'ın birşeyler yapmaya çabalasa da, bu sezona damga vuran hücumda yaratıcılık ve üretkenlikten uzak olma sorununu aşamadılar.
 
Dakikalar 60'ı gösterirken Marko Arnautovic tam da Manchester United kalecisi David de Gea ile karşı karşıya kalacakken topa bastı ve şanssız bir şekilde pozisyonu harcadı.
 
64. dakikada Wayne Rooney ceza sahası içerisinde mükemmel işler çıkardı ve verdiği pasta Marouane Fellaini bomboş pozisyonda iyi vuramadı, topu Jack Butland çıkardı. 
Bu pozisyon için Manchester United'ın oyundan düştüğü ve maçın kalanında oyuna ortak olma şansını kaçırdığı pozisyon diyebiliriz.
 
70. dakikaya geldiğimizde sahada hala birşeyler yapmaya çalışan ancak hala ve hala hücum zenginliği üretmekten yoksun ve sıkça pas hatası yapan bir Manchester United vardı.
 
72. dakikada Bojan Krkic bir kez daha mükemmel bir ara pası attı ancak araya Ashley Young girdi ve Manchester United biraz risk alarak da olsa bu tehlikeyi savuşturmasını bildi.
 
80. dakikada Bojan Krkic'in yarattığı tehlikede David de Gea bir kez daha kalesini gole kapadı.
 
85. dakikada Anthony Martial güzel vurdu ancak Jack Butland güzel çıkardı.
 
3 dakika uzatma verilen maçın uzatma dakikalarında Wayne Rooney topu önce iyi kontrol edemedi ancak yine de verdiği pas ile Juan Mata net bir pozisyon yakalamışken, Stoke City kalecisi Jack Butland bir kez daha gole izin vermedi.
Manchester United, 90 dakika boyunca geliştiremediği organize hücumu maçın uzatma dakikalarında anca geliştirince sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmaları da kaçınılmaz oldu.
 
90 dakikaya Stoke City defansından Philipp Wollscheid, hücum silahlarından Bojan Krkic ve Marko Arnautovic damgasını vururken, 2 gol ve 3 puanın sahibi olan Stoke City cephesinde Glenn Whelan ve Xherdan Shaqiri hayal kırıklığı yarattı. Manchester United cephesinde ise Ashley Young haricindeki tüm oyuncular sınıfta kaldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!