comScore

Manchester United Manchester United

Melekten Kırmızı Şeytanlar'a gönderme

29 Ekim 2015, Perşembe 17:03
Melekten Kırmızı Şeytanlar'a gönderme

Angel di Maria, eski kulübü Manchester United'ı kızdıracak sözler sarfetti.

FutbolArena Dış Haberler - 2014 senesinde 59.7 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığında ManchesterUnited'a transfer olan Angel di Maria'dan ' Kırmızı Şeytanlar' lakaplı eskikulübünü kızdıracak türden açıklamalar geldi.

Manchester United'ta 1 sezon geçirdiktensonra bu sezon 44.3 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığı Fransız temsilcisiParis Saint-Germain yolunu tutan 27 yaşındaki Arjantinli hücum oyuncusu,İspanyol Marca'ya verdiği demeçte şu şekilde konuştu;

" Benim amacım Real Madrid'te kalmak olmasına rağmen bir anda hiç anlamveremediğim ancak futbolun içerisinde olabilecek türden gelişmeler sonucuManchester United yolunu tutmak zorunda kaldım. Manchester United başlangıcımtam da hayal ettiğim şekilde gayet iyi olmuştu. Taa ki kulüp içerisindeki bazıbireylerle problemler yaşamaya başlayana dek.

Akabinde önce yedek kulübesine mahkum edildimsonra da evim soyuldu. Durum böyle olunca da buradan acilen gitmeliyimdüşüncesine kapıldım. 

Bu süreçte Paris'egelmek için yazı beklemeden hemen Manchester'ı terk edebilme ihtimalim de vardıancak 2 kulüp para konusunda anlaşamadı. Daha sonra ülkem ile milli maç mesaisiyaptım ve yazın yeniden Manchester'a dönme şansım vardı ancak bir an olsun buihtimali düşünmeyerek, Paris yolunu tuttum. "

Angeldi Maria Kimdir?

Tam adı Ángel Fabián Di María Hernández olanve 66 kez giydiği Arjantin Ulusal Futbol Takımı'nda 15 gol atma başarısıgöstermiş 27 yaşındaki sol ayaklı oyuncu, orta sahanın ortasında, forvetarkasında, her 2 kanatta ve forvet hattında oynayabiliyor.

2010yaz transfer döneminde 25 milyon Avro'yu hemen, bunun harici 11 milyon Avro'yuda sözleşmedeki opsiyonlara bağlı olarak ödemeye razı olan Real Madrid'etransfer olan yıldız oyuncu burada 191 resmi maçta 36 gol attı.

Takvimler 26 Ağustos 2014'ü gösterirken, 59.7milyon Sterlin karşılığı Manchester United yolunu tutarken, bu transfer o dönemdünya futbol piyasasındaki en pahalı 5. transfer, İngiliz futbol tarihindeödenen en yüksek bonservis bedeli olurken, hala dünya futbol piyasasında 7.sıradaki yerini koruyor.

Bu rekor transferbedelinin sahibi Angel di Maria'ya George Best, Bryan Robson, Eric Cantona,David Beckham ve Cristiano Ronaldo'nun giydiği meşhur 7 numaralı formaverilmişti.

Angel di Maria Premier Lig'de27 maçta 3 gol, 10 gol pası ile oynarken, İngiltere Federasyon Kupası'nda da 5maçta 1 gol, 1 gol pasıyla sezonu tamamladı.

Manchester United'ta geçirdiği 1 sezonunardından bu yaz transfer döneminde 44.3 milyon Sterlin karşılığı ParisSaint-Germain yolunu tutan Arjantinli yıldız oyuncu yeni kulübüyle çıktığı 7 ligmaçında 2 gol, 3 gol pası ve 3 Şampiyonlar Ligi maçında ise 1 gol istatistiğiyleoynuyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!