comScore

Manchester United Manchester United

Premier Lig'de haftanın en iyi 11'i

30 Eylül 2015, Çarşamba 12:23
Premier Lig'de haftanın en iyi 11'i

Haftanın 11'ine Tottenham ve Liverpoollu oyuncular damgasını vurdu.

FutbolArena - Premier Lig'de 7. hafta maçları sona ererken Manchester United liderliğe oturdu. Manchester City ise West Ham yenilgisi sonrası bu hafta Tottenham'a da mağlup oldu. Chelsea ise Newcastle deplasmanında 2-2 berabere kaldı.

İşte Premier Lig'de haftanın en iyi 11'i;
KALECİ - Hugo Lloris ( Tottenham Hotspur )
Premier Lig'in 7. haftasında kaleci pozisyonunda Aston Villa'dan Brad Guzan ve Tottenham Hotspur'dan Hugo Lloris ön plana çıkan 2 isimdi. Ancak Braz Guzan Liverpool karşısında 3 gol yerken ve takımını mağlubiyetten kurtaramazken, Huho Lloris takımı 1-0 yenikken Raheem Sterling'in vuruşunda yaptığı kurtarışla maçın kaderini değiştirirken, bu kurtarışla yetinmeyip, birkaç kritik daha top çıkararak takımının 4-1'lik Manchester City galibiyetinde başrol oynamasını bildi.
 
SAĞ BEK – Kyle Walker ( Tottenham Hotspur )
Kyle Walker için sezon Manchester United karşısında kendi kalesine gol atarak başlasa da, ilerleyen haftalarda kendini toplamasını bildi ve bu hafta sonu Premier Lig'in belki de markajı en zor oyuncusu olan Sergio Agüero'ya nefes aldırmadı. Ayrıca sağ bekten yaptığı etkili bindirmelerle de Mancester City'nin usta sol beki Aleksandar Kolarov'un hücuma alışılagelmiş rahatlıkta çıkmasına engel oldu.
 
SOL BEK – Kevin Mbabu ( Newcastle United )
20 yaşındaki İsviçreli savunma oyuncusu 2013'ten bu yana Newcastle United kadrosunda yer almasına rağmen ilk Premier Lig maçına bu hafta sonu Chelsea karşısında çıktı ve sanki 20 senelik Premier Lig oyuncusu gibi rahat, bir o kadar da hamleleri başarılı bir performans sergiledi.
 
STOPER – Toby Alderweireld ( Tottenham Hotspur )
Sezon genelinde çok fazla güven vermeyen ancak Manchester City karşısında alınan muazzam galibiyette göz kamaştıran bir diğer Tottenham Hotspur savunma oyuncusu. Defansta taş gibi bir görüntü çizmekle kalmadı, Joe Hart'ın yokluğunda Manchester City kalesine geçen Willy Cabellero'nun hatasını da affetmeyerek gol atma başarısı da gösterdi. 
 
Ayrıca topu oyuna sokuşlarında da oldukça başarılıydı.
 
STOPER – Virgil van Dijk ( Southampton )
Southampton savunmasının bu sezonki belkemiği olan Hollandalı oyuncu, hücum konusunda da başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Swansea City hücumlarında çok kritik hamlelerde bulunurken, topu hem iyi oyna soktu hem de takımının açılış golünde onun imzası vardı.
 
SAĞ AÇIK – Erik Lamela ( Tottenham Hotspur )
23 yaşındaki Arjantinli hücum oyuncusu yeteneklerini sahaya yansıtamamakla eleştirilirken, özellikle bu sezon sahada isteksiz bir görüntü çiziyordu. Ancak Manchester City maçı birçok takım arkadaşı gibi Erik Lamela da üstün bir performans ortaya koyarken, bir gol pası bir de gole imza attı. İlk dokunuş ve gol pozisyonundaki soğukkanlılığı mükemmeldi.
 
SOL AÇIK – Alexis Sanchez ( Arsenal )
Alexis Sanchez geçtiğimiz sezon 16'sı Premier Lig'de olmak üzere 25 resmi gole imza atmıştı. Bu sezonda gol perdesini bu hafta yaptığı hat-trick ile açmış oldu. 26 yaşındaki Şilili hücum oyuncusunun bir Arsenal efsanesi olması oldukça muhtemel bir ihtimal. Kendisi bu haftanın en iyi oyuncusu ünvanını açık ara haketti.
 
ORTA SAHA – James Milner ( Liverpool )
Liverpool kadrosuna bonservis bedeli ödenmeksizin katılan ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle göz kamaştıran James Milner, bu hafta Liverpool orta sahasında yine mücadele gücüyle takım arkadaşlarını ateşlerken, kaptan olarak sahaya çıktığı maçın henüz başında ceza sahası dışarısından sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla takımını öne geçirdi. 
 
Bu golün yanı sıra Daniel Sturridge'a da mükemmel bir gol pası verdi.
 
ORTA SAHA – Ramires ( Chelsea )
Oyuna Chelsea 2-0 yenikken ve 73. dakikada girdi ancak herzaman alıştığımız mücadeleci Ramires'in yanı sıra bu kez Chelsea'ye beraberliği getiren 2 golün ilkinde rakip kaleye mükemmel bir füzeyle golünü atan, ikincisinde ise Tim Krul'un tüm dikkatini dağıtan ve sonucu etkileyen bir Ramires rolüne büründü.
 
FORVET – Romelu Lukaku ( Everton )
Takımı Everton 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen pes etmeyen ve dün akşam 2 gol 1 de gol pası ile galibiyeti getiren Romelu Lukaku, bu haftanın en iyi 2 forvetinden biri olmayı fazlasıyla haketti.
 
FORVET – Daniel Sturridge ( Liverpool )
Tam 6 aylık aradan sonra bir önceki hafta sonu Premier Lig'de ilk maçına çıkan ve son 2 senesi tam anlamıyla sakatlıklarla boğuşarak geçen Daniel Sturridge form tutmaya başladı. Bu hafta sonu da 11'de sahaya çıkan ve form tutmaya başlamasını 2 mükemmel golle taçlandıran Daniel Sturridge, Liverpool'a ve Brendan Rodgers'a derin bir nefes alma fırsatı tanıdı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!