comScore

Manchester United Manchester United

Premier Lig'de 5. haftanın en başarılı 11'i

15 Eylül 2015, Salı 20:00
Premier Lig'de 5. haftanın en başarılı 11'i

Premier Lig'in 5. haftasında her pozisyonun en iyilerini seçtik.

FutbolArena - FutbolArena Premier Lig'de 5. haftanın en iyi 11'ini belirledi. İşte bu hafta ilk 11'e girenler
 
Kale : Jack Butland ( Stoke City )
Tabelaya bakarak yorum yapacak olunursa, 2-0 yenilmiş bir takımın kalecisinin haftanın kalecisi olması biraz şaşırtabilir. Ancak Jack Butland bu hafta olağanüstü kurtarışlara imza attı. Neredeyse tamamı yüzde yüzlük gol pozisyonlarında olmak üzere 90 dakikada tam 10 kurtarışa imza atan 22 yaşındaki kaleci, Chelsea'ye transfer olan Asmir Begovic'i aratmayacağa benziyor.
 
Sağ Bek : Matteo Darmian ( Manchester United )
İtalyan sağ bek ekstra muazzam işlere imza atıyor denilirse abartılmış olur ancak senelerdir sağ bekte sıkıntı yaşayan Manchester United için o bölgede aranılan kan bulundu diyebiliriz. Matteo Darmian'ın ne yapıp ne yapmayacağına artık alıştık. Kademe asla fahiş hatalar yapmazken, hücuma da belli oranlarda destek veriyor ve 90 dakika boyunca maçın içinde kalıyor.
 
Stoper : Daley Blind ( Manchester United )
Daley Blind defansta ve orta sahada birçok pozisyonda oynayabiliyor ancak en az görev aldığı pozisyon stoper bölgesi olmasına rağmen Liverpool karşısında stoperde taş gibi bir savunma performansı sergiledi. Bununla da yetinmeyip, akıllıca yapılan bir serbest vuruş organizasyonunda ceza sahası dışından güzel bir vuruşla takımını öne geçiren golü attı.
 
Stoper : John Stones ( Everton )
Chelsea'nin yaz transfer döneminde almak için her yolu denediği genç stoper hem Chelsea hücumlarını kesti hem de %88 başarılı pas yüzdesi ve tam 41 pas ile göz kamaştırdı. John Stones, Chelsea'nin baskı yaptığı ve arkadaşlarının çıkmaya zorlandığı dakikalarda topu gayet soğukkanlı bir şekilde orta sahaya taşıdı ve bu topları rakip sahada bekleyen arkadaşlarına dağıtmasını başardı.
 
Sol Bek : Luke Shaw ( Manchester United )
Luke Shaw sezona oldukça formda başladı ve bu formunu Liverpool maçında da sürdürdü. Defansta oldukça güven veren 20 yaşında savunmacı, Manchester United hücumlarında da oldukça etkili bindirmeler gerçekleştirdi.
 
Sağ Açık : Riyad Mahrez ( Leicester City )
24 yaşındaki Cezayirli kanat oyuncusu bu sezon öyle işlere imza atıyorki, adı şimdiden Barcelona ile anılmaya başlandı bile. Son lig maçında Aston Villa karşısında 2 güzel gol pası ve birbirinden güzel çalımları, ara pasları, isabetli ortalarıyla 10 üzerinden 10 puanlık bir performans sergiledi.
 
Orta Saha : Ryan Mason ( Tottenham Hotspur )
Tottenham Hotspur altyapısından yetişen 24 yaşımdaki oyuncu uzun seneler kiralık olarak başka kulüplerde oynamıştı. Geçtiğimiz sezon başı oynanan Lig Kupası maçında menajeri Mauricio Pochettino onu 11'de başlattığında herkes oldukça şaşırmıştı. Ancak bu maç onun için Tottenham Hotspur'da kalıcı olacağı bir kariyerin başlangıcı oldu. O maçta hem gol attı hem de sezonun geri kalanında 31'i Premier Lig olmak üzere 37 resmi maçta görev aldı.
Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile Tottenham Hotspur orta sahasının olmazlarsa olmazlarından biri olan Ryan Mason bu hafta Sunderland karşısında hem mücadele gücü hem de sakatlanma pahasına attığı galibiyet golü ile alkış topladı.
 
Orta Saha : Eric Dier ( Tottenham Hotspur )
Tottenham Hotspur'ın orta sahası bu sezon sakatlık problemi yaşamazsa oldukça başarılı işlere imza atacağa benziyor. 21 yaşındaki Eric Dier geçtiğimiz sezon stoper ve sağ bek pozisyonlarında 
gösterdiği performansla eleştiri oklarını toplarken, bu sezon geri dörtlünün bir kademe önünde, ön libero pozisyonunda oldukça başarılı işlere imza atıyor. Defansına yardım ederken, takım arkadaşlarının zorlandığı anlarda rakip sahaya top taşıyor.
 
Sol Açık : Wilfried Zaha ( Crystal Palace )
Uzun vadede kendisinden çok şey beklenen bir isim olan Wilfried Zaha, bu hafta sonu güçlü Manchester City karşısında maça sol açıkta başladı ancak maç boyunda hem sol kanattan hem de sağ kanattan bitmek tükenmek bilmez enerjisiyle birçok atak geliştirdi. Hatta Manchester City'nin galibiyet golü öncesi çok etkili bir orta açtı ancak takım arkadaşları bu net pozisyonu değerlendiremedi.
 
Forvet : Dimitri Payet ( West Ham United )
Bu haftanın en iyi 2 forvetinin aslında gerçek pozisyonları forvetten çok ofansif orta saha ancak attıkları gol ve takımlarını 3 puana tek başlarına ulaştırmaları onları en iyi 2 forvet yapmaya yetti de arttı.
Dimitri Payet forvet arkası başladığı ve sık sık sol açığa kaçtığı maçta önce ceza sahası dışından güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi, daha sonra da Victor Moses'ın olağanüstü süratli koşusuna bir o kadar süratli koşuyla eşlik etti ve 2. golünü attı.
 
Forvet : Steven Naismith ( Everton )
Steven Naismith, Chelsea maçına yedek kulübesinde başladı ve 9. dakikada Muhamed Besic sakatlanınca oyuna dahil oldu. Oyuna sonradan giren Steven Naismith önce kafayla, sonra sol ayağıyla ve sonra da sağ ayağıyla Chelsea ağlarını tam 3 kez havalandırdı. 
28 yaşındaki oyuncu futbola forvet olarak başlamasına rağmen son senelerde orta sahada, kimi zaman orta sahanın ortasında hatta defansif ağırlıklı, kimi zaman sağ ve sol kanatlarda, kimi zamansa forvet arkasında görev aldı. 
Bu hafta son şampiyon Chelsea karşısında attığı 3 golle 3 puanı getiren oyuncu, en iyi 2 forvetten biri olmayı fazlasıyla haketti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!