comScore

Manchester United Manchester United

Premier Lig'e denizaşırı ülkelerden ilgi

10 Eylül 2015, Perşembe 17:12
Premier Lig'e denizaşırı ülkelerden ilgi

Ada futbolunu izlemek için dışarıdan gelen seyircilere ve rakamlara dair bilgiler burada!

FutbolArena Dış Haberler - Ada futbolu tutkunu olan ve denizaşırı ülkelerden bu mücadele gücü yüksek maçları izlemeye gelenlerin sayısı her geçen sezon artıyor. Sayı arttıkça da gelen gelirler de doğal olarak artıyor. 2014 senesinde 800bin kişinin denizaşırı ülkelerden gelerek adada maçları takip ettiği ve 684 milyon Sterlin gibi önemli bir rakam bıraktığı açıklandı.
 
Adaya oldukça yakın bir başka adada yer alan İrlanda Cumhuriyeti bu konuda lider pozisyonda. Verilere baktığımızda 121bin kişi İrlanda Cumhuriyeti'nden, 93bin kişi Norveç'ten, 58bin kişi İsveç'ten ve 53 bin kişi de Amerika'dan gelmiş.
Manchester United v Newcastle United - Premier League : News Photo
 
Manchester United'ın stadı Old Trafford ve Arsenal'ın stadı Emirates, 109bin ziyaretçi ile denizaşırı ülkelerden en çok ziyaretçi alan stadlar.
 
Verilere baktığımızda oldukça enteresan istatistikler dikkatimizi çekiyor. Örneğin Liverpool'un bazı maçlarında tribünlerde 1500 civarı Norveçli olması gibi.
 
Denizaşırı yapılan bu futbol ziyaretlerinin ortalama maliyeti 855 Sterlin. İşin ilginç tarafı, adaya turistik ziyaret yapan bir bireyin masrafı ise 628 Sterlin. Yani futbol çok daha lükse kaçıyor. Ancak buna rağmen adayı ziyaret edenlerin %73'ü futbol maçı izlemek için geliyor.
 
Bu da hem Premier Lig'in kalitesini hem de ne denli iyi pazarlandığını gösteriyor. Premier Lig bu kadar profesyonelce pazarlanmasa geçtiğimiz sezon dünya çapında 1milyar 200 bin izleyiciye ulaşabilir miydi zaten? 
Liverpool Ladies FC v Arsenal Ladies FC - FA WSL : News Photo
 
Premier Lig ekiplerinin stadları geçtiğimiz sezon %96'lık doluluk oranı yakalarken, ezeli rakipleri Manchester United, Arsenal ve Manchester City ekiplerine göre çok daha az kapasiteye sahip olan Liverpool'un stadı Anfield Stadı yabancı ziyaretçilerin çok daha fazla ilgi odağı oldu.
Gerek kulübün muazzam tarihçesi ve başarıları, gerekse KOP Tribünleri'nin etkisiyle bu denli cazip bir hal alan Anfield'ın 45bin kişilik seyirci kapasitesinin önümüzdeki sezon 59bin kişiye çıkarılması bekleniyor.
 
Britanya dışından gelenler Premier Lig'de en çok hangi takımı izlediler?
 
Denizaşırı ülkelerden gelen futbol meraklıları ve Premier Lig tutkunlarının geçtiğimiz sezon en çok tercih ettiği takım ve stadyumlar şu şekilde;


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!