comScore

Manchester United Manchester United

David de Gea'nın Manchester United'taki geleceği ne olacak?

03 Eylül 2015, Perşembe 19:58
David de Gea'nın Manchester United'taki geleceği ne olacak?

Transferin yetişmemesi dolayısıyla Real Madrid'e gidemeyen De Gea'nın Manchester United'taki geleceği ne olacak?

FutbolArena Dış Haberler - Genç ve başarılı file bekçisi David de Gea'ya dair soruları, olasılıkları yazdık.
 
Manchester United cephesinde David de Gea gündemi bir türlü kapanmak bilmiyor. FutbolArena sayfalarından da yakınen takip ettiğiniz üzere 24 yaşındaki İspanyol file bekçisi yaz transfer dönemi boyunca Real Madrid ile flört etmiş ve tam da transferin son günü her konuda mutabakata varılmışken komik ve amatörce hatalar yüzünden bu transfer suya düşmüştü.

Gerçekleşemeyen bu trasfer görüşmeleri sırasında David de Gea maçlara çıkmamış ve Manchester United kalesini yaz transferlerinden olan Sergio Romero korumuştu.
 
Neredeyse tüm futbol otoriteleri David de Gea'nın Real Madrid'e transfer olacağı konusunda hemfikir olmuşlardı. Manchester United da bu durumun farkında idi ve bu yüzden de kaleyi Arjantinli file bekçisi Sergio Romero'ya teslim etmişti. Şimdi durum böyle bir hal alınca akıllara David de Gea'nın psikolojisinin ne durumda olduğu, kafası bu denli karışıkken kaleye geçerse nasıl bir performans sergileyeceği yoksa kaleyi Sergio Romero korumaya devam mı edecek gibi sorular geliyor.

Kaldı ki David de Gea'nın yedek kulübesine mahkum olması, önümüzdeki yaz düzenlenecek olan 2016 Avrupa Şampiyonası sürecinde hem kendisi hem de İspanya Milli Takımı için büyük handikap olacaktır.
 
David de Gea, 2011-2012 sezonu öncesi 18 milyon Sterlin karşılığı Atletico Madrid'ten satın alınmış ve ada futbolundaki en pahalı kaleci ünvanını kazanmıştı. 4 sezon boyu 175 resmi maça çıkan İspanyol file bekçisi ilk sezonunda özellikle yan toplarda çok büyük hatalar yapıp, takımının birçok maçta puan kaybetmesine sebep olmuştu. Ancak daha sonraki sezonlar inanılmaz bir çıkış yakalamıştı ve bu formu onun için Real Madrid'in kendisi için 29 milyon Sterlin'i gözden çıkarmasına vesile olmuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!