comScore

Manchester United Manchester United

Manchester United'da Wayne Rooney bilmecesi

20 Ağustos 2015, Perşembe 19:03
Manchester United'da Wayne Rooney bilmecesi

Manchester United kaptanı Wayne Rooney'nin yeni sezona formsuz girmesi tartışma konusu oldu.

FutbolArena Dış Haberler - 26 senelik Sir Alex Ferguson döneminin bitimi sonrası Manchester United cephesinde bazı şeylerin rayına oturmasının zaman alınacağı biliniyordu fakat bu kadar uzun süre ve bu kadar sancılı olacağını otoriteler bile tahmin etmemişti.
 
Sir Alex Ferguson'un ayrılışı sonrası ilk sezonu 7. sıra gibi alışılagelmişin çok uzağında bir pozisyonda tamamlayan Manchester United, geçtiğimiz sezonu ise 4. sırada tamamladı. 
 
Takıma dair birçok tartışma gündemi fazlasıyla meşgul ederken, son günlerin tartışma konusu ise gol yollarıdaki sıkıntı ve kaptan Wayne Rooney oldu.
 
29 yaşındaki golcü oyuncu Tottenham, Aston Villa ve Club Brugge maçlarında tek forvet oynamasına rağmen gol atmayı başaramadı.
 
Robin van Persie ve Radamel Falcao gibi 2 santraforun kulüpten ayrılması sonrası Manchester United cephesinde gol ve golcü sıkıntısı yaşanacağını FutbolArena ekibi olarak sezon öncesi değerlendirme yazılarımızda sıkça vurgulamıştık.
 
Wayne Rooney ileride tek forvet olarak oynamak yerine orta sahaya gelerek top alan, top dağıtan, gol pozisyonları yaratan ve kıran kıran mücadeleye dayalı oyunu çok daha fazla seviyor. Ancak kadroda ülkesiyle yazın fazla mesai yapan ve sakat dönen Javier Hernandez ile 19 yaşındaki tecrübesiz James Wilson harici santrafor olmayınca bu role mecburen kaptan Wayne Rooney soyundu.
 
31 milyon Sterlin gibi önemli bir bonservis bedeli karşılığı alınan Memphis Depay da forvet oynayabilen bir oyuncu ancak onu sağ ayağıyla sol açıkta oynarken görmeye alıştık ve söz konusu pozisyonda çok daha verimli oluyor.
Durum böyle olunca Manchester United forması altında 482 resmi maçta 230 gol atan Wayne Rooney için Newcastle United maçında yine tek forvet pozisyonunda oynama ihtimali oldukça yüksek gözüküyor.
 
Manchester United – Newcastle United maçı hangi gün oynanacak?
 
Manchester United – Newcastle United maçı 22 Ağustos Cumartesi günü oynanacak.
 
Manchester United – Newcastle United maçı hangi kanalda?
 
Manchester United – Newcastle United maçı saat 14:45'te LigTv 3 ekranlarından canlı yayınlanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!