comScore

Manchester United Manchester United

Aston Villa – Manchester United maç öncesi

14 Ağustos 2015, Cuma 17:50
Aston Villa – Manchester United maç öncesi

Cuma akşamı oynanacak maç öncesi hangi takımda kim eksik, son gelişmeler nedir?

FutbolArena Analiz - Premier Lig'in 2. haftası cuma akşamı oynanacak olan Aston Villa – Manchester United maçı ile açılacak. Aşırı sağcı, ırkçı ve islamofobik bir tarzı olan İngiliz Savunma Birliği - English Defence League (EDL) adlı yapı cumartesi günü oldukça yakın bir bölge olan Walsall'da eylem gerçekleştirecek. Durum böyle olunca olası güvenlik risklerinden dolayı bu maç cuma akşamına alındı. Manchester United'ın önümüzdeki hafta içi salı günü Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı olduğundan pazar günü de tercih edilemedi.
Premier Lig'in ilk haftasında her 2 ekip de 1-0'lık galibiyet alırken, yine her 2 ekip de oldukça vasat bir futbol sergileyip, taraftarlarına pek güven verememişti.
 
Eksikler : 
 
Aston Villa'nın yaz transferlerinden olan santrafor Rudy Gestede geçtiğimiz hafta Bournemouth karşısında oldukça silik bir ilk yarı geçiren takımını adeta ipten aldı. İlk resmi maçında oyuna 59. dakikada giren Rudy Gestede, köşe vuruşundan gelen topa yaptığı etkili kafa vuruşu ile 1-0'lık galibiyeti getiren golü attı. 3 puanı getiren golü atmasına rağmen Rudy Gestede'nin Manchester United karşısında da yedek kulübesinde olması bekleniyor.
 
Defanstan Jores Okore ve José Ángel Crespo, defansif orta saha oyuncusu Gary Gardner, kanat oyuncuları Jack Grealish ve Carles Gil sakatlıklarından ötürü forma şansı bulamayacaklar.
 
Konuk Manchester United cephesinde ise orta sahadan Marouane Fellaini'nin geçtiğimiz sezondan süregelen cezası devam ediyor. Phil Jones'un rahatsızlığı devam ederken, Marcos Rojo'nun da maç kondisyonunda olmadığından kulübede başlaması bekleniyor.
 
Real Madrid'e transferi gündemdeki yerini koruyan David de Gea ise bu transfer konusu kafasını fazlasıyla karıştırdığından kadroda yer alması beklenmiyor. 
 
Kaleyi geçtiğimiz hafta olduğu üzere yaz transferi Sergio Romero'nun koruması bekleniyor. Sergio Romero ilk maçında Tottenham Hotspur karşısında tutuk başlamış ve özellikle kendisine verilen geri pasları hatalı kullanmasıyla endişe yaratmış ancak 2. yarıda yaptığı birbirinden kritik kurtarışlarla 3 puanın alınmasında rol sahibi olmuştu.

İstatistikler : 

Bire Bir İstatistikler 
 
Manchester United 1995-1996 sezonunda 3-1 yenildiği maçtan bu yana Premier Lig'de tam 19 maçtır Aston Villa deplasmanında mağlubiyet yüzü görmedi. Bu süreçte oynanan lig maçlarında 12 galibiyet alırken, 7 maç da berabere sonuçlandı. 
 
Aston Villa rakibi karşısında tam 39 lig maçında tek galibiyeti Gabriel Agbonlahor'un kafa golüyle aralık 2009'da aldı.
Manchester United rakibi karşısında son 9 müsabakada 8 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, bu 9 müsabakada Aston Villa filelerini tam 25 kez havalandırdı, kalesinde ise yalnızca 6 gol gördü.
 
Aston Villa 
 
Aston Villa geçtiğimiz sezon kendi sahasında yalnızca 5 kez kazanabildi. Bu istatistikten daha kötü karneye sahip Sunderland ve lige veda eden Burnley idi. 
 
Aralık 2011'den bu yana Villa Park'ta oynadıkları 70 maçın 34'ünde mağlubiyet, 19'unda beraberlik ve yalnızca 17 maçta galibiyet aldılar. Bu da demek oluyor ki kendi saha avantajlarını kullanamıyorlar.
 
Tim Sherwood yönetiminde kendi saha maçlarında bir parça dahi olsa kıpırdandılar ve son 7 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet aldılar.
 
1999-2000 sezonundan bu yana ligin ilk 2 maçını üst üste kazanamadılar. 
 
Ada futbolunun 4 major liginde son 3 sezondur en fazla kafa golünü 1.93'luk yeni transfer Rudy Gestede attı. (20 gol)

Manchester United

2015-2016 sezonunun açılış haftasında Tottenham Hotspur karşısında galibiyet almasına rağmen kaleye yalnızca 1 isabetli şut atan Manchester United bu alanda en kötü istatistiğe sahip ekip.
 
Manchester United cuma günleri oynanan maçlarda en son mağlubiyetini 1978 senesinde Bolton Wanderers karşısında aldı.
 
Wayne Rooney, Villa Park'a çıktığı son 6 Premier Lig maçında gol atamamasına rağmen ligde en çok gol attığı ekip Aston Villa. (13 gol)
 
Takımların Form Durumu :
 
Her 2 ekip de Premier Lig'in ilk haftasını 1-0'lık galibiyetle kapadı.
 
Aston Villa - Manchester United maçı saat kaçta?
 
Aston Villa - Manchester United maçı saat 21:45'te oynanacak.
 
Aston Villa - Manchester United maçı hangi kanalda?
 
Aston Villa - Manchester United maçı cuma günü LigTv 3 ekranlarından canlı yayınlanacak.
 
Muhtemel 11'ler :
 
Aston Villa : Guzan, Clark, Bacuna, Amavi, Richards, Westwood, Gueye, Veretout, Agbonlahor, Ayew, Sinclair.
Manchester United : Romero, Darmian, Smalling, Blind, Shaw, Carrick, Schneiderlin, Mata, Young, Depay, Rooney

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!