comScore

Manchester United Manchester United

İşte Premier Lig'in açılış maçında yaşanılanlar

08 Ağustos 2015, Cumartesi 20:53
İşte Premier Lig'in açılış maçında yaşanılanlar

Premier Lig'de 2015-2016 futbol sezonunun açılış maçında Manchester United kendi sahasında Tottenham Hotspur'ı konuk etti.

FutbolArena- Premier Lig'de 2015-2016 futbol sezonunun açılış maçında Manchester United kendi sahasında Tottenham Hotspur'ı konuk etti.

Maçın ilk 20 dakikasında Tottenham oldukça etkiliydi. Hatta bazı dakikalar ev sahibi ve maçın favorisi olan Manchester United kendi ceza sahasına mahkum oldu.

İlk 20 dakika Tottenham Hotspur'ın 4 gol girişimi ve baskısıyla geçerken, 21. dakikada oldukça kritik bir pozisyonda yan hakemin yanlış ofsayt bayrağı Tottenham Hotspur atağını kesti. İşte tam da bu yanlış bayrak sonrası maçın tüm seyri değişti. 

Maçın 22. dakikasında Manchester United geliştirdiği ilk tehlikeli hücumda Wayne Rooney son vuruşu yapmakta biraz ağır kalsa da Kyle Walker adeta yardımına koştu ve topu kendi ağlarına yolladı.
Bu gol sonrası ilk yarının geri kalan bölümünde Manchester United hem hücumlar geliştirmeye hem de pozisyonlar bulmaya başladı.
 
Maçın 2. yarısı 80. dakikaya kadar ortada ve az pozisyonlu geçti. Ancak 80. dakikadan sonra Tottenham Hotspur adeta tek kale bir maç oynarken, Manchester United'ın yaz transflerinden olan kaleci Sergio Romero 88 ve 89. dakikalarda 2 mükemmel kurtarışa imza attı. Tottenham Hotspur son 10 dakikada bulduğu gol pozisyonlarına rağmen Manchester United ağlarını havalandıramadı ve sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.
 
Maça dair göze çarpan ayrıntılara değinecek olursak, Sergio Romero'nun kendisine atılan topları özellikle baskı altındayken son derece başarısız kullanması dikkat çekti.
Ashley Young ilk 30 dakikada Kyle Walker karşısında son derece başarısız olmasına rağmen maç genelinde bitmek bilmeyen enerjisi ve çabasıyla dikkat çekti. Hafta için sözleşmesini yenileyen kanat oyuncusu için sahanın en çok mücadele eden oyuncularından birisiydi diyebiliriz.
Yine yaz transflerinden olan Morgan Schneiderlin ise enerjik ancak henüz yetersizdi. 

Futbolarena sayfalarında yaptığımız sezon öncesi analizlerde sıkça dile getirdiğimiz Manchester United'ın santrafor sıkıntısı ligin ilk maçından kendini gösterdi. 
Son olarak Manchester United savunmasının ve belki de maçın en iyi ismi olan Chris Smalling'den bahsetmek gerek. Chris Smalling maçın ilk dakikasından son anına dek savunmada müthiş kritik hamlelerde bulunurken, Tottenham Hotspur ataklarında adeta taş gibi bir savunma performansı sergiledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!