comScore

Manchester United Manchester United

Manchester United İçin Carrick alternatifleri

03 Temmuz 2015, Cuma 16:42
Manchester United İçin Carrick alternatifleri

United'ta Carrick için olası alternatifleri sizler için değerlendirdik.

FutbolArena Analiz - Manchester United forması altında 263'ü Premier Lig'te olmak üzere toplam 379 maça çıkan Carrick için artık yolun sonuna geldi diyebiliriz. Özellikle 20. şampiyonluğun geldiği sezonda mükemmel işler yapan, Robin van Persie'nin gol krallığında etkin rol oynayan orta saha oyuncusu geçtiğimiz sezon ise sakatlıklardan ötürü tam 21 maçı kaçırmıştı.
 
Sir Alex Ferguson'un United'ı bırakması sonrası 33 yaşındaki Carrick gibi birçok yıldız isim eski günlerini mumla arar olmuştu.
 
Carrick'in yerine transfer edilebilecek, o pozisyonda başarıyla oynayabileceğini tahmin ettiğimiz 6 ismi sizler için kısa kısa değerlendirdik.
 
Kevin Strootman  – AS Roma

İsmi daha önceki sezonlarda da United ile anılan Hollandalı orta saha oyuncusunun en büyük derdi son 2 sezonda birçok maçı kaçırmasına sebep olan diz sakatlığı. Ancak kendisinin kaliteli ve hala 25 yaşında olması bu transfer adına bir artı olarak gözüküyor.
 
Bastian Schweinsteiger – Bayern Munich

Futbolarena sayfalarından da sık sık yazdığımız bu ismin de en büyük sıkıntısı yaşadığı sakatlıklardan ötürü geçtiğimiz sezon 22 maçı kaçırmış olması. Ada futbolunda amansız bir mücadele gücü gerektirdiği göz önünde bulundurulursa, 30 yaşındaki ismin transfer edilmesi halinde işi zor olacak gözüküyor.
 
Steven N'Zonzi – Stoke City

26 yaşındaki Fransız oyuncunun listedeki isimler gibi yıldız oyunçu kategorisinde olduğu söylenemez ancak fiziksel olarak takıma katkı sağlayabileceği ve düşük bir bonservis bedeliyle, yedek ağırlıklı olarak da olsa sorun çıkarmadan orta sahaya takviye olarak transfer edilebileceğini belirtmek isteriz. N'Zonzi 1.90'lık boyuna rağmen pas dağıtmada gayet başarılı ve sahada basmadık yer bırakmayan, mücadele gücü oldukça yüksek bir oyuncu. Biraz üzerine düşülse ondan yeni bir Patrick Vieira efsanesi yaratılabilir kanısındayız.
 
Lucas Biglia – Lazio

29 yaşında olmasına rağmen Arjantinli Biglia için isabetli isimlerden biri olabilir diyoruz. Mükemmel bir savunma anlayışı ve başarılı top dağıtması ile bilinen bu defansif oyun kurucu United'ın o bölge için aradığı isim olabilir.
 
Marco Verratti – Paris Saint-Germain

22 yaşındaki İtalyan Verratti oyunun her iki yanını da başarıyla oynayabilen ve fazlasıyla gelecek vaad eden bir orta saha oyuncusu. Onun için savunma anlayışı ve hücuma katkısı muazzam derken, tek eksiği olarak boy ve kilosundan ötürü hava toplarında yetersiz olması diyebiliriz.
 
Morgan Schneiderlin – Southampton

Manchester United'ın transfer gündeminin ilk sıralarında yer alan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, oyunun özellikle defansif orta saha kısmını tek kelimeyle mükemmel oynuyor. Premier Lig'de oynadığı 3 sezondur fazlasıyla başarılı işler çıkaran Fransız oyuncunun, 25 milyon Sterlin civarı bir rakam karşılığı United'a transfer olacağı ada basınında sıkça yazılanlar arasında.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!