comScore

Manchester United Manchester United

Adada transfer gündemi

30 Haziran 2015, Salı 10:14
Adada transfer gündemi

Futbolarena olarak ada futbolunda günün konuşulan önemli transfer haberlerini sizler için derledik.

FutbolArena Dış Haberler - Haftanın ilk gününü geride bırakırken, ada futbolunda transfer gündemi yine oldukça hareketliydi.
 
Chelsea'nin Everton'ın genç stoperi John Stones için nabız yoklamaya başladığı bilgisini alırken, Tottenham Hotspur'ın Erik Lamela için Juventus ile pazarlık masasına oturduğu da bir diğer haber olarak ulaştı.
 
Madem Londra temsilcilerinden başladık, o halde Arsenal'ın da Lukas Podolski'nin sorunlu hareketlerinden bıktığı ve bu transfer için Galatasaray'a kolaylık sağlayacağı gelen haberler arasında.
 
2 ezeli rakip olan Newcastle United ve Sunderland'in West Ham United'ın tecrübeli kanat oyuncusu Stewart Downing için gizli gizli transfer görüşmeleri yürüttüğü de gelen haberler arasında.
 
Liverpool cephesinin Kırmızılar'ı 'problem çocuk' Mario Balotelli konusunda özellikle İtalyan kulüpleriyle görüşmelerini sürdürürken, Maviler yani Everton ise Seamus Coleman'ın Manchester United'a transfer olacağına dair tüm söylentileri net bir şekilde yalanladı
 
Angel Di Maria - Bastian Schweinsteiger Takası Hakkında
Futbolarena ekibi olarak böyle bir takasta hem Manchester United hem de Bayern Münih'in hem de her iki oyuncunun kazançlı çıkacağını iddia ediyoruz.
 
Futbolarena sayfalarından da takip ettiğiniz üzere, Manchester United'ın 30 yaşındaki Bastian Schwinsteiger'i transfer etme girişimine misilleme yaparcasına Alman ekibi de Angel Di Maria transferi için düğmeye basmıştı. Gerçi bu bir misillemeden öte, Bayern Münih'in hücum hattındaki iki müthiş isim olan Arjen Robben'in 31, Frank Riberry'nin ise 32 yaşına gelmiş olmasına bağlı. Bu iki ismin Münih için ne denli önemli olduğu bilinirken, yine bu iki ismin sakatlıklarının ne denli uzun sürdüğünü de hatırlatmakta fayda var.
 
Arjantinli Di Maria 27 yaşında ve Pep Guardiola'nın oyun planlarına oldukça uyan bir futbol anlayışına sahip.
 
Bu olası takası biraz daha derinlemesine analiz edecek olursak, Di Maria'nın kalitesine söz edilemez ancak ada futboluna adapte olması ve alternatifleri konusunda söylenecekler var. Di Maria'nın olası gidişinde United'ın elinde bu gidişi en az zararla kapatacak yeterli hücum alternatifleri var. Ancak United'ın orta sahasında, özellikle göbek denilen bölgede ciddi sıkıntılar var. Orada denenen isimlerden Marouane Fellaini çok dağınık bir oyun anlayışına sahip. Ayrıca hem hücuma hem de savunmaya katkı yapmayı çok seven ancak asıl bölgesini bomboş bırakabilme riskine sahip bir oyuncu. Daley Blind ise o bölgeden çok, defansif orta sahada ya da sol bekte verimli oluyor. Michael Carrick ise hem 33 yaşında hem de bu sezon vasat sayılabilecek bir performans ortaya koydu. Durum böyle olunca orta sahanın ortasında giderek artan bir form çizgisine sahip Ander Herrera'nın yanında Schweinsteiger ismi bu sezon için çok güçlü bir United orta sahası yaratabilir.
 
Kaldı ki 30 yaşındaki Schweinsteiger'in bu sezon orta sahanın ortasında Münih'te yarışacağı isimlerin 24 yaşındaki Thiago Alcântara ve Sebastian Rode ikilisi ile henüz 18 yaşında olmasına rağmen orta sahada kendine forma şansı bulmaya başlayan Gianluca Gaudino olduğunu belirtmek isteriz. Bu da demek oluyor ki, böyle bir takasta Münih kan kaybına uğramayacakken, Schweinsteiger de kulübede geçireceği bir sezon riskini minimize etmiş olacak.
Son olarak, yazının başında belirttiğimiz Robben ve Riberry'nin ilerleyen yaşları faktörünü de göz önünde bulundurursak, Münih cephesi için de böylesi bir takas çok daha faydalı olacak kanısındayız.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!