comScore

Manchester United Manchester United

Ferguson'ın Pogba pişmnalığı

12 Mayıs 2015, Salı 20:20
Ferguson'ın Pogba pişmnalığı

Juventus'un genç yıldızı Paul Pogba için Manchester City, PSG ve Real Madridg'in de aralarında olduğu bir çok kulüp, genç Fransız için devrede. Bu aralar yıldız oyuncu için en büyük pişmanlığı yaşayan ekip ise şüphesiz Manchester United.

Sir Alex Ferguson'un Manchester United ile yaşadığı başarılar uzun bir liste tutuyor. Takıma bir çok yıldız kazandırdı; ancak en büyük hatası Paul Pogba oldu. Old Trafford'a 16 yaşında gelen Pogba, Premier Lig'e damga vurmasına az bir süre kala İtalya'nın yolunu tuttu. Şimdilerde herkesin konuştuğu Pogba'nın İngiltere macerası iki yıl sürerken, Juventus'a bedelsiz transfer oldu. A takıma kadar çıkan 22 yaşındaki ismin bu aralar fiyatı ise 100 milyon Euro civarındaki rakamlarla telaffuz ediliyor. Geleceğin en büyük yıldızlarından biri olarak gösterilen isim için sıradaki takımlar ise Manchester City, Paris Saint Germain, Real Madrid, Barcelona ve Chelsea...

Sir Alex Ferguson, Manchester United'a çok şey kazandırdı; ancak Pogba'nın gidişi, şu sıralar emekliliğinin tadını çıkaran İskoç menajerin Manchester United'ı uğrattığı en büyük kayıp oldu. Bu gerçeği de Pogba'nın takım arkadaşı ve jenerasyonunun en büyük orta saha oyuncularından biri olarak gösterilen Andrea Pirlo, "Manchester United, gidişine izin verdiği için her gün üzülüyordur" sözleriyle dile getirdi.
Yetenekli oyuncuları bulan, takıma kazandıran ve onlardan üst düzey faydalanan Ferguson'un geleceğin yıldızındaki ışığı görmemesi söz konusu değil. Zira Pogba'ya, Fransa'nın gelecekteki en büyük yıldızlarından biri olarak bakılıyordu. Manchester United, FIFA soruşturmasına maruz kalmamak için Pogba'nın ailesine haftalık 87 bin Pound ve bir ev teklifinde bile bulunmuştu.

Fransa Milli Takımı'nın eski unutulmaz oyuncularından Patrick Viera'nın veliahtı olarak gösterilen Pogba'nın; güçlü yapısı, top hakimiyeti, gol yollarındaki etkinliği; onu gözde isimlerden biri haline getirdi. Manchester United'ın 2009-2010 sezonundaki 18 Yaş Altı Takımı'nda oynadı ve 21 maçta 7 gol attı. ManU, genç takımının yıldızlarından biri oldu.

Kırılma anı
Aynı zamanda Ferguson'un da yakından takip ettiği Pogba, Aralık 2011'de ise hayal kırkılığı yarattı. Manchester United'ın, Blackburn ile Old Trafford'da yaptığı Lig Kupası maçı için Ferguson'un kendisinin yerine Rafael'i seçmesi, Fransızın, kulübüyle bağlarını kopardı. Pogba, ayrılma kararını o zamanlar aldı ve yaşadığı hayal kırıklığını 2013'te Times gazetesine verdiği röportajda "Benim için çok çok zor anlardı. Çünkü Manchester'ı seviyordum ve United'ı tutuyordum. Paul Scholes emekli olmuştu, Darren Fletcher sakattı. Defansın orta solunda oynayacak kimse yoktu. Antrenmanlarımı yapıyordum, yavaş yavaş oynamak istiyordum; ancak menajerim konuyla ilgili bana bir şey demiyordu. Bunun neden olduğunu da anlamıyordum. Daha sonra Rafael'in de orta sahada olduğunu gördüm ve bu benim canımı sıktı" " sözleriyle dile getirdi.

O dönem genç oyuncunun en büyük destekçisi olan vatandaşı Patrice Evra, Ferguson'un da isteğiyle Pogba'nın takımda kalması için çalıştı. Ancak genç yıldız, Temmuz 2012'de yeni bir sözleşme imzalamadı ve United'ı terketti. Serie A ekiplerinden Juventus'la dört yıllık sözleşme imzalayan Pogba, imza töreninde de kendisine saygı gösterilmediğini açıklamaktan geri kalmadı.

Torino'da kısa sürede kendini gösteren Pogba, ilk sezonunda 22 maçta oynadı ve 5 gol attı. Aynı sezon Şampiyonlar Ligi'nde de ilk maçına çıkan genç yıldız, 2013-14 sezonunda da ilk 11'in vazgeçilmezi oldu. Fransız oyuncu, Juventus ile 45 maça çıktı ve bu karşılaşmalarda 12 gol atarken; 10 da asist yaptı. Bu sezon ise Juventus formasıyla 34 maça çıktı ve 10 gol kaydetti. Şimdi de Avrupa'nın önde gelen ekiplerinin gündeminde. Şimdiden yapılan transferler milyonlarca Euro ile ifade ediliyor. Bundan da en çok Manchester United'ın canı yanıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!