comScore

Manchester United Manchester United

West Ham 1 - 1 Manchester United

08 Şubat 2015, Pazar 20:23
West Ham 1 - 1 Manchester United

Kırmızı Şeytanlar, Arsenal ve Liverpool'un puan kaybettiği haftada West Ham'ı mağlup edemeyerek avantaj tepti.

Premier Lig'in 24. hafta mücadelesinde West Ham United, Manchester United'ı konuk etti. Ev sahibi ekip duraklama anlarına üstün girdiği maçta galibiyeti kaçıran taraf olurken, 1-1 biten mücadelede goller Kouyate ve Blind'den geldi.

Michael Carrick'in sakatlığı nedeniyle yer alamadığı maçta Louis van Gaal, Leicester City maçındaki kadroyu bozmadı. Ev sahibi ekipte ise Andy Carroll sakat olduğu için formasından uzak kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı boyunca zorlanan Manchester United net bir fırsat üretemezken, konuk ekibi skorda tutan oyuncu David De Gea oldu.

WEST HAM BİR ADIM ÖNDE

5. dakikada Alex Song kendi ceza sahası içinde pas yapmak isterken topu Van Persie'ye kaptırdı fakat Hollandalı yıldız kontrolü sağlayamayınca takımını golden etti.

14. dakikada Enner Valencia ceza sahası dışından sağ ayağıyla çok sert bir şut çıkardı, kaleci De Gea soluna yatarak topu çelmeyi başardı. Sonrasında sağ kanattan kullanılan köşe atışında Tomkins ceza sahası içinde kafayı vurdu, altıpas önündeki Enner Valencia topu tamamlamak için yatarak vuruşunu yaptı ama De Gea topu kurtardı.

26'da West Ham hızlı hücumunda Enner Valencia ceza sahası içinde sağdan bindirme yapan Sakho'yu bulmak istedi ama Antonio Valencia yatarak topu kesti. 32'de Cresswell'in ceza sahasına doldurduğu harika duran topa Tomkins bomboş durumda yükselip kafayı vurdu, De Gea topu ayaklarıyla çıkardı.

36. dakikada sol kanattan Noble'ın kullandığı köşe atışına Enner Valencia ceza sahası içinde uygun durumda yükselerek kafayı vurdu ama top farklı şekilde auta çıktı. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

MAN UNITED GEÇ UYANDI
Karşılaşmanın ikinci yarısında tempo arttı ve iki takım da gole daha yakın oynamaya başladı.

Ev sahibi ekip devreye golle başladı. Noble'ın ceza sahasına doldurduğu serbest atışı United savunması uzaklaştıramazken, Kouyate topu harika bir hareketle önüne aldıktan sonra şutunu çıkardı ve De Gea'yı mağlup ederek takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Golün şokunu çabuk atlatan Manchester United rakip ceza sahası çevresine kamp kurdu ve eşitlik golü için çabaladı.

53'te West Ham United müthiş bir hızla kontratağa çıkarken Enner Valencia soldan ceza sahasına girdi ama Phil Jones'u geçemeyince takımı mutlak bir gol şansından oldu. Aynı dakika içerisinde bu defa Man United etkili geldi. Ceza sahasına gönderilen topu önüne alan Van Persie sağ ayağıyla sağ çaprazdan şutunu attı ama kalecinin üzerine giden top Adrian'da kaldı.

57. dakikada Shaw'ın pasında Van Persie sol çaprazdan ceza sahasına dalıp uygun durumda şutunu attı ama Tomkins yatarak müdahale ile bu şutu kesti. 68'de Antonio Valencia'nın sağdan ortasında Januzaj ceza sahası dışında topu düzelttikten sonra şutunu yolladı, top farklı şekilde auta çıktı.

77'de Manchester United maçın o dakikaya kadarki en net gol şansını değerlendiremedi. Van Persie'nin müthiş ara pasında savunma arkasına sarkan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Radamel Falcao topa sağ ayağının dışıyla vurunca mutlak bir golü kaçırdı ve topu auta attı.

KALP KIRIKLIĞI...

83'te konuk ekip bir gol daha kaçırdı. Blind'in pasında Falcao topu hemen yanındaki Van Persie'ye çıkardı. Hollandalı oyuncu karşı karşıya durumda sol ayağıyla şutunu attı, kaleci Adrian topu müthiş bir refleks ile ayağıyla kurtararak golü önledi.

87. dakikada bu defa ev sahibi ekip maçı bitirme şansını kullanamadı. Jarvis'in sol kanattan ceza sahasına doldurduğu topa Noble bomboş durumda gelişine vurdu, köşeye giden topu De Gea harika bir hamle ile kurtardı.

Duraklama anlarında ev sahibi ekibi yıkan gol geldi. Ceza sahasına doldurulan topa Jenkinson kafayı vurdu ama top Blind'in önüne düştü. Hollandalı oyuncu gelişine şutunda topu köşeden ağlara yolladı ve skora 1-1'lik dengeyi getirdi ve maç da bu skorla tamamlandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!