comScore

Manchester United Manchester United

Van Gaal'den FLAŞ transfer açıklaması

12 Eylül 2014, Cuma 20:28

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın teknik direktörü Louis van Gaal, transfer dönemi hakkında önemli açıklamar yaptı. 

Premier Lig'de transfer döneminin en hareketli kulübü Manchester United'dı. Kırmızı Şeytanlar, 14 futbolcusuyla yollarını ayırırken Ander Herrera, Marcos Rojo, Daley Blind, Radamel Falcao ve Angel Di Maria'yı renklerine bağladı. Ancak bu durum, altyapısından çıkan yıldızlarla bilinen United'ın artık kabuk değiştirdiğine yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi. Queen's Park Rangers ile oynayacakları Premier Lig maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan menajer Louis Van Gaal ise, böyle bir kaygının yersiz olduğunu ifade etti.
 
Van Gaal, “Transfer döneminde 14 futbolcu gönderip, 6 oyuncuyu kadromuza kattık. Bu da demek oluyor ki takımda 8 kişilik boş yer var.  Ayrıca, şu an A takımda birçok genç oyuncu var. Onlara şans vermek istiyorum ancak şanslarını kendileri yaratacak. Welbeck özelinde konuşacak olursak; üç yıl A takım forması giydi ancak rakamları Rooney ya da Van Persie standardında değildi. Bu da birçok şeyi açıklıyor” şeklinde konuştu.
 
Yetersiz bulunmuş olacak ki; Van Gaal'in bu sözleri, Manchester United'ın oyuncu politikasının değiştiği yönündeki yorumların artmasına neden oldu. Zira İngiliz ekibinde daha önce öncelik, transfere değil, altyapıdan yetişen oyunculara veriliyordu. 27 yıllık Alex Ferguson döneminde, Paul Scholes, David Beckham, Gary Neville gibi genç futbolcular bu şekilde A takımda kendilerine yer bulmuştu.
 
Louis Van Gaal'in ardından soruları yanıtlayan Kolombiyalı Radamel Falcao ise sağlık durumunun yerinde olduğunu söyledi. Fırsat verildiği takdirde oynayabileceğini ve iki aydır düzenli olarak antrenman yaptığını belirten Falcao, çapraz bağlarının kopması sonucu geçen sezonun büyük bir kısmını sakat geçirmişti. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!