comScore

Manchester United Manchester United

Van Persie'den hocasına eleştiri

26 Şubat 2014, Çarşamba 11:30

Olympiacos'a 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nde darbe alan Manchester United'ın teknik direktörü David Moyes'e son eleştiri Robin van Persie'den geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Olympiacos'a 2-0 yenilerek takımının çeyrek finale kalma umudunun azalmasına neden olan Manchester United Teknik Direktörü David Moyes, İngiltere'de tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

Ada basınınca Manchester United'ın başarısız sonuçlar almasında önemli pay sahibi olarak gösterilen İskoç teknik adam, günümüz futbolunun yeni sistemlerini takımına uygulayamadığı ve yanlış oyuncu tercihleri yaptığı iddialarıyla eleştiriliyor.

Ligde üstüste yaşanan puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışından uzaklaşmasının ardından Şampiyonlar Ligi'ndede zor günler geçiren Manchester United'ta Moyes'e son eleştiri, takımın yıldızı Robin van Persie'den geldi.

Olympiacos maçının ardından Hollanda basınına konuşan milli futbolcu, eleştiri oklarını doğrudan Moyes'e doğrultmasa da takımın taktiksel açıdan hatalı oynadığını savunarak dolaylı yoldan hocasını suçladı.

"Takım arkadaşlarım bazen oynamam gereken alanları kullanıyor" diyen Van Persie, bu nedenle sahada rahat hareket edemediğini ve pozisyon bulmakta zorlandığını söyledi. Böyle durumlarda arkadaşlarının boşalttığı alanları kapamak için efor sarf ettiğini ve verimli olamadığını vurgulayan Hollandalı yıldız, "Bu utanç verici bir şey" ifadesini kullandı.

Olympiacos maçında kaçırdığı gol pozisyonu nedeniyle kendisini de suçlayan Van Persie, "Şut çekmek konusunda acele ettim. Böylesine zor pozisyona girdiğimiz bir maçta daha dikkatli olmalıydım, golle sonuçlandırmalıydım" değerlendirmesinde bulundu.

Hollandalı oyuncu, Moyes'in de oyuncular gibi elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmasına rağmen başarılı sonuçlara ulaşamadıklarını hatırlatarak, "Daha iyi oynamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!