Toure, Manchester City'nin 2-1 kazandığı maçta ırkçı saldırıya maruz kalması gerekçesiyle hakeme şikayette bulunmuş ve hakemin şikayetini dikkate almadığını ileri sürmüştü. Bu durum karşısında hayal kırıklığı yaşadığını ve çok sinirlendiğini vurgulayan Toure, UEFA'nın CSKA Moskova'ya saha kapatma cezasını vermesi ve hakem Ovidiu Hategan'ın görevi bırakması gerektiğini ifade etmişti.
Toure'nin bu sözleri dünya basınında yer alırken, Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği de (FIFPro) Manchester City futbolcusuna destek mesajı yayımladı.
Mesajda, "Hakeme uyarılarda bulunan oyuncunun bu eyleminin ardından güvenlik amiri ile bu konuyu konuşması ve UEFA protokollerinde belirtildiği gibi stadyumda uyarı anonsu yaptırması gerekirdi" denildi.
Öte yandan Manchester City Kulübü, konu hakkında UEFA'ya resmi şikayette bulundu.

